Kezdőlap » könyvajánló » Vlagyimir Vlagyiszlavovics Svarc: Képes műszaki kisszótár

Vlagyimir Vlagyiszlavovics Svarc: Képes műszaki kisszótár

Ez a műszaki szótár merőben eltér az általános szótáraktól, mert az összes benne található szakkifejezéshez olyan grafikus magyarázat tartozik, amely a nemzetközi gyakorlatban ismert szimbólumot, grafikát, rajzot használja fel. Tehát akinek van valamilyen gépipari szakképzetsége, annak egyrészt a tankönyvi ábrák, másrészt a műszaki szabványok rajzi jelei visszaköszönnek ebben a szótárban.

A könyv nem csak magyar, hanem az eredeti szerző anyanyelvén, azaz orosz, valamint német és angol nyelven is közli a szakkifejezéseket, ábrákat. Miért jó ez?

Manapság egyre többen mennek külföldre, főleg német és angol nyelvterületre dolgozni fémipari szakmákban. Nekik ez a szótár aranyat érhet, hisz a minden napi nyelvhasználat során a műszaki nyelv ismerete nagyon fontos szerepet játszik. A könyvben található grafikák, ábrák különösen azoknak hasznos, akiknek a szótár nyelve nem anyanyelve. Ez mellett a rajzos illusztrációk fokozzák az érdeklődést is, aminek valamilyen tárgy tanulmányozásakor van szerepe. Egyben kíváncsiságot ébreszt az ábrázolt tárgy megfigyelésére, a részletek jobb megismerésére.

A szótár úgy épül fel, hogy minden fogalomnak van egy sorszáma, és a fogalmak a szótár végén megtalálhatók a sorszámukkal együtt. Mivel a szószedet abc rendben van, így ha keresünk egy szakmai kifejezést, akkor azt megtaláljuk a mellette lévő sorszám alapján könnyedén a szótárban.

A szótár nagy segítséget nyújt azzal is, hogy a matematikai, fizikai, szilárdságtani, anyagismereti összefüggéseket is feldolgozza közérthető módon, minden említett nyelven. Majd ezt követően a gépészetben előforduló valamennyi gépelem, technológia, műszaki rajz ismeretek kerülnek ismertetésre.

A fekete-fehér ábrák szépen rajzoltak, érthetőek, minden igényt kielégítően tárják a szótár használója elé az információt.
A szótár fűzött kemény papírkötéssel készült, a Műszaki Könyvkiadó gondozásában még 1989-ben, de igazi szerepét, funkcióját napjainkban tudja igazán betölteni. A fémipari szakmunkások, és mérnökök egyaránt jól tudják használni munkájuk során.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*