Kezdőlap » könyvajánló » Univerzum – A Világegyetem képes enciklopédia

Univerzum – A Világegyetem képes enciklopédia

A világegyetem bemutatását célzó könyvek nagyon kelendőek, mert az olvasókat hajtja a kíváncsiság, a “kinti” világ megismerése. A könyv által képet kaphatunk a bolygónkat körülvevő világról, egyre nagyobb léptékben bemutatva azt. Kiindulva egészen az atomi szintről, a részecskék és molekulák kölcsönhatásától kezdve a mi bolygónk rendszeréig, a csillagunkat körülvevő rendszertől, a galaxisunkban elfoglalt helyünk bemutatásáig, és a galaxisunk helyét mutatja be egy sokkal nagyobb rendszerben. A Világegyetem képes enciklopédiája által olyan helyeket járhatunk be, melyek sokak szerint csak az emberi képzeletben létezhetnek. De a földi és a világűrben elhelyezett teleszkópjaink segítségével ez a könyv részletes, és nagy felbontású képekkel segítve mutatja be mindazt, ami szabad szemmel számunkra láthatatlan.

Az enciklopédia keményfedelű, és hűen bemutatja mai tudásunkat a minket körülvevő világról 500 oldalon keresztül. A könyv öt külön témakörre osztja fel a tudásanyagot, a bevezetésben áttekintést ad arról, hogy milyen az a világ, amiben élünk, tudósaink milyen módon és milyen eszközökkel vizsgálják azt. Majd történelmi áttekintést ad arról, hogyan jutottunk el az ókori, szabad szemmel történő megfigyelésektől az elektronmikroszkópig, és az űrteleszkópig. A következő fejezet Naprendszerünk összes égitestét mutatja be kezdve a központi csillagunktól a bolygókon, és azok holdjain keresztül az apróbb égitestekig, mint a meteorok és üstökösök. A harmadik fejezetben A Tejútrendszer felépítése és működése kerül terítékre, a benne található égitestek főbb csoportjainak részletes elemzésével. Úgy mint Csillagok, ködök, csillaghalmazok, és extrém égitestek, mint hiperóriás csillagok, szupernóvák, pulzárok vagy fekete lyukak. A negyedik fejezet galaxisunkon túli, távoli világot mutatja be, hogy merre sodródunk a világűrben, és tudósaink szerint milyen vég várható a távoli jövőben. Végül az ötödik fejezetben az égbolton látható csillagképek részletes bemutatása következik, kitérve olyan dolgokra is, hogy mikor és honnan látható a legjobban, illetve milyen nevezetes látnivalók találhatók bennük.

12990 Ft-os árával és több, mint 2 kg-os súlyával ez az enciklopédia igen masszív olvasmány, de aki válaszokat keres az égbolton zajló eseményekre, ebben biztosan megtalálja.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*