Kezdőlap » könyvajánló » Török András: Budapest könyv

Török András: Budapest könyv

A szerző saját bevezetője szerint a könyv elsősorban nem budapestieknek szól, és bár tökéletesen betölti azt a feladatát, hogy útikönyvként megismertesse fővárosunkban csaknem mindennel, amit itt látni és átélni érdemes, a recenzens véleménye szerint a munka sokkal több ennél.

A látnivalók mindene esetben a Vörösmarty térről induló egész napos sétaútvonalra vannak felfűzve. Erősen ajánlható, hogy a város megismerésére vágyók kövessék a szerző receptjét: két sétálós nap közé iktassanak be egy napot, amikor nyakig merülnek a könyv vége felé különféle ötletes csoportosításban felkínált kulturális és kulináris élvezetekbe, és akkor a termálfürdőkről még nem is szólt.

A könyv, ahol lehet, a legfrissebb adatokat és információkat tartalmazza, még az utcanevek gyakori változásait is igyekezett nyomon követni a szerző, és ez legtöbbször sikerrel járt. Néhány „hiányosság”: a Király fürdő immár minden nap koedukált, a Ferenciek terén pedig már nem üzemel az IBUSZ iroda.

Az utazót a szerző alteregója, Simplicissimus, egy 17.századi német regényhős reinkarnációja kíséri végig a könyv lapjain, az ő gyermek-, ifjú- és felnőttkorának élménytöredékeiben mint megannyi tükörcserépben csillan meg városunk ezer arca. Nem mindig a szépen sminkelt oldala. Ez a komplex ábrázolásmód igazolja, hogy a Budapest könyv nem csak egy útikönyv, hanem egy izgalmas regény.

Feltétlenül megemlítendők a játékos rajzos rejtvények, amelyek interaktívvá teszik a könyvet, a várossal most ismerkedőknek egy – két sikeres pillanatot kínálnak.
Ajánlható ez a könyv mindazoknak, akik csak most óhajtanak szerelembe esni ezzel a csodálatos várossal, hiszen Budapest egy igazi világváros.

Alternatív címek:

  • torok andras budapest konyv

  • útikönyv Brussels ingyen pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*