Kezdőlap » könyvajánló » Tom Harper – Lazarus kripta

Tom Harper – Lazarus kripta

Tom Harper, az 1977-es születési, nyugatnémet író több országban is megfordult már hosszabb időre élete során: Németországban, Belgiumban és Amerikában nőtt fel, Oxfordban tanult, és jelenleg New Yorkban él családjával. Több munkája mellett leginkább akció- és kalandregényeivel vált ismertté.

A Lazarus kripta története egy 800 évvel ezelőtti titokig viszi vissza az olvasót, mely egy londoni bank, a Monsalvat falain belül lapul mind a mai napig.

Ellie Stanton, egy egyetemi diáklány váratlanul meghívást kap a bank vezetőjétől, aki állást ajánl neki. Ellie csodálkozik az ajánlaton, és először ódzkodik is kicsit a gondolattól, de végül – minden figyelmeztetés és óva intés ellenére – mégis úgy dönt, hogy elmegy az állásinterjúra. A munkát azonnal meg is kapja, és hamarosan megkezdi első napját a bank alkalmazottjaként. Az ajánlat mesébe illő: hihetetlen fizetés, saját sofőr és lakás, mérhetetlen luxus. Ellie ilyesmiről eddig még csak álmodni sem mert, nem csoda hát, hogy megszédíti őt a hirtelen jött siker. Egyszerre csak kevésbé tűnik fontosnak az egyetem, vagy akár a barátjával töltött idő.

Annyira élvezi ezt az új világot, hogy egy ideig fel sem teszi magának a kérdést: vajon miért volt rá a banknak ekkora szüksége? Miért kapott olyan ajánlatot, ami mások, nagy múlttal és gyakorlattal rendelkező szakemberek számára is szinte elérhetetlen? Idővel azonban Ellie előtt is nyilvánvalóvá válik, hogy a bank falai között valami nincs rendben. Talán mégsem normális az, hogy a főnöke kellemetlen módon közelít hozzá, hogy a cég minden lépéséről tud, és hogy a munkaidőn kívüli magánéletére vonatkozóan is részletekbe menő előírások vonatkoznak, melyek megtartását a cég szigorúan meg is követeli?

Ellie elhatározza, hogy – barátja segítségével – a dolog végére jár, és kideríti, milyen titok lappang az ódon épület mélyén. Nincs azonban könnyű dolga, hiszen a cég, mely eddig oly figyelmesen és barátságosan egyengette a lány karrierjét, hirtelen ellenséget és veszélyt lát benne, aki ellen minden létező fegyvert be kell vetni…

A könyv annak ellenére, hogy meglehetősen sok hasonlóságot mutat John Grisham: A cég című regényéhez, mégsem kiszámítható egy percig sem; éppen ellenkezőleg: fordulatos, izgalmas.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*