Kezdőlap » könyvajánló » Timur Vermes: Nézd ki van itt

Timur Vermes: Nézd ki van itt

A fiatal német író, Timur Vermes könyve az egyik legnagyobb durranás volt a közelmúlt könyves piacán. Az egyes szám első személyben íródott mű nemcsak szórakoztató, de tanulságos olvasmány is.

Főszereplője Adolf Hitler, aki 2011-ben felébred Berlinben, katonai egyenruhában. A teljesen átalakult városra és országra nagyban rácsodálkozik, és visszaemlékszik, milyen is volt az ő idejében. Természetesen nem is lenne saját maga, ha nem akarná az adott helyzetből kihozni a legjobbat. Az emberek furcsán, szánakozva, sőt undorodva néznek rá, ő pedig nem érti ezt, hiszen saját magát a nagy német nép megmentőjének, mártírjának gondolja magát. Szép lassan észreveszik őt az emberek, és egy tévéműsort is kap, ahol kifejtheti politikai nézeteit. Az eredetileg szórakoztató műsornak szánt számot egyre többen nézik, és őt is egyre többen támogatják.

Természetesen olyan kényes témák is helyet kapnak a műsorában, mint az antiszemitizmus, a külföldiek és a bevándorlás. Ő egyre inkább élvezi a gyorsan jött népszerűséget, és régi nagy álmaként saját képére formálná a mostani népet, ipart, szórakoztatást és az egész országot. A műnek szigorúan vett vége nincs, hiszen valószínűsíthető, hogy lesz még folytatás.
Egyébként az író remekül mutatja be főhőse szemszögéből a nézeteit, és olyan szavakkal mondja el, hogy az olvasó akarva-akaratlanul is igazat kénytelen adni neki.

A rengeteg pozitív kritika bizonyíthatja, hogy Vermes szatírája az utóbbi évek egyik legjobb ilyen műve, mely mindenkinek ajánlott olvasmány.

Alternatív címek:

  • nézd ki van itt pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*