Kezdőlap » könyvajánló » Takami Kósun: Battle Royale könyvajánló

Takami Kósun: Battle Royale könyvajánló

Azok a fiatalok, férfiak és nők, akik szereti az izgalmas, fordulatos, néhol már ijesztő, de valósághű regényeket, azoknak biztosan tetszeni fog a japán szerző, Takami Kósun regénye. A könyvet az Éhezők viadala ridegebb, komorabb, vérfagyasztóbb elődjének is tekintik. Film és manga is készült belőle, nagy sikert aratott nem csak az országában, hanem az egész világban.

Akit érdekelnek a negatív-utópikus regények, a távol-keleti diktatúrák rendszere, feltétlenül ajánlott nekik elolvasni. Nem csak az izgalmak miatt, hanem mind történelmi, mind pszichológiai szempontból sok új információt tehet magáévá. A Battle Royale a Legyek urához hasonlóan egy olyan világot vázol fel, aminek nem szabadna soha megtörténnie, bár tudjuk, hogy hasonlóak megtörténtek már, és néhol még mindig léteznek.

A könyv talán legszörnyűbb dologról szól, amit az ember tehet. A diktatórikus állam vezetői középiskolai diákokat, szám szerint negyvenkettőt elhurcolnak, és arra kényszerítenek, hogy egy meghatározhatatlan helyen élet-halál harcot folytassanak egymással úgy, hogy csak az egyikük kerülhet ki élve. Ezek a diákok pedig közeli barátai egymásnak, és mégis képesek rávenni őket, hogy egymást különféle fegyverekkel megöljék. Harcukat az egész állam szemmel tartja, mint a kísérleti nyulakat, úgy kezelik a szerencsétlen elhanyagolt harcolókat, nem veszik őket emberszámba.

Szóval, akik lelkileg elég erősnek érzik magukat ahhoz, hogy nemcsak elolvassák, de fel is tudják dolgozni az olvasottakat, az eszmei értékét a könyvnek, csak azok vegyék a kezükbe. Nem példamutatásként, hanem elrettentésként, tanulságként íródott, hogy mi mindenre lehet képes az emberi természet.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*