Kezdőlap » könyvajánló » Szilvási Lajos – Lélekharang

Szilvási Lajos – Lélekharang

Szilvási Lajos tizennyolc évesen nyert regénypályázatot Középiskolások című művével, ezután évekig újságíróként dolgozott, de folyamatosan írta regényeit. Íróként is érzékeny maradt a társadalmi problémákra, a fiatalok dilemmáira, úgymint párkapcsolat, elszakadás, szexualitás és szerelem, vagyis a felnőtté válás folyamatára.

A regény egyik főszereplője Botár István, húszéves, és kimagaslóan tehetséges zongoraművész. Mint általában jellemző ez Szilvási regényeire, az ő karakterével is találkozhattunk már egy korábbi könyvben, méghozzá a Vízválasztó című regényben, ahol még tíz-tízenegy éves gyerekként mutatta be nekünk őt az író. Most már a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola egyik diákja, nemzetközileg ismert, díjnyertes zongoraművész.

Bár látszólag minden rendben van az életben és sikert sikerre halmoz, benne is ott dúlnak a fiatalokra jellemző örök dilemmák: mi az élet célja és értelme, mi a szerepe az életben, mik az igazán fontos és lényeges dolgok. Emellett az állandó belső feszültségek mellett még hangot ad Szilvási az állandó társadalmi problémáknak is, amelyekkel nem csak a húszáveseknek, de minden felnőtt embernek egyaránt szembe kell néznie, és melyek mindenki erkölcsi szakítószilárdságát próbára teszik. Ahogy Bojtár István mondja a regényben: ” Még rendesen fellázadni sem tudunk. csak elképzelni, hogy fellázadunk. Mondjuk, még elkezdeni is. De folytatni meg végigcsinálni…azt már nem. Egyszerűen alkalmatlanok vagyunk a válságokra…” Mindenki megtalálja ebben a regényben az őt érintő erkölcsi kérdéskört, hiszen mindenki problémáját sűríti az idő ebbe a pár karakternyi élettörténetbe.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

  1. laszlo ildiko

    Nagyon szeretem a Szilvasi konyveket ,a Lelekharangot is olvastam,nagyon tetszik az a mely baratsag ami a konyvekben vegig kiseri a cselekmenyt I

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*