Kezdőlap » könyvajánló » Szilvási Lajos – És mégis őrizetlenül

Szilvási Lajos – És mégis őrizetlenül

Szilvási Lajos tizennyolc évesen nyert regénypályázatot Középiskolások című művével, ezután évekig újságíróként dolgozott, de folyamatosan írta regényeit. Íróként is érzékeny maradt a társadalmi problémákra, a fiatalok dilemmáira, úgymint párkapcsolat, elszakadás, szexualitás és szerelem, vagyis a felnőtté válás folyamatára. Ebből a történetből Tímár Mariann és Varga Ádám kalandos és viharos, nehézségekkel teletűzdelt kapcsolatát ismerhetjük meg.

Mindkét fiatal érettségi után áll, míg a lány úgy dönt, hogy beteg édesanyjának segít és munkába áll, addig a fiú elsőéves medikustanoncként próbálja idejét beosztani és megfelelni kötelességeinek. A problémák akkor fokozódnak, amikor Mariann édesanyjánál rákot diagnosztizálnak, és többé nem tud dolgozni, hiszen nem csak a háztartás marad a lányra, de a pénzkeresés problémája is. Ádám is nehéz helyzetben van, hiszen mivel szereti a lányt, ezért minden megtenne, hogy segítsen neki, de az egyetem mellett majdhogynem képtelenség a munkavállalás.

A felelősség és a kötelesség témaköre kap hangsúlyt ebben a történetben, két fiatal, akiknek hirtelen kell felnőnie és felelősséget vállalnia, és mint minden, ami kényszerből történik és hirtelen, ez az út is buktatókkal van tele. Az időbeosztás, az anyagi bizonytalanság, a társadalmi problémák, mind-mind szerepet kapnak a kettejük kapcsolatában és az problémáikban, nehezen találják magukat ebben az új világban, nehezen tudnak megfelelni ezekben a kényszerszerepekben. A könyvből megtudhatjuk, hogy végül sikerül-e átvészelniük ezt az időszakot közösen, vagy szétszakítja őket a bizonytalanság.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*