Kezdőlap » könyvajánló » Szilvási Lajos – Egymás szemében

Szilvási Lajos – Egymás szemében

Szilvási Lajos tizennyolc évesen nyert regénypályázatot Középiskolások című művével, ezután évekig újságíróként dolgozott, de folyamatosan írta regényeit. Íróként is érzékeny maradt a társadalmi problémákra, a fiatalok dilemmáira, úgymint párkapcsolat, elszakadás, szexualitás és szerelem, vagyis a felnőtté válás folyamatára. Ebben a regényben Fábián Attila és Ventus Tamara naplórészleteiből tárul elénk a történet.

Mindkét fiatal az utolsó előtti évet zárja a gimnáziumban, előttük a nyár, előttük a jövő. Egymás iránti vonzódásuk egyértelmű, első pillanattól egy hullámhosszon vannak, de mindkettőjük családjában problémák vannak, mindketten magányosak és bizalmatlanok, és ezt a bizalmatlanságot még a sorsközösségük sem tudja feloldani. Az író kiemeli a fiatalok közt annyira jellemző féltékenykedést, irigységet, a másik rossz színben való feltüntetését és a ragályos gyanakvást.

Felhívja a figyelmet arra is, hogy a szülők saját problémáiktól nem látják a saját gyermekeikben dúló belső vívódást, nem törődnek az ő harcaikkal, nem segítik és támogatják őket, gondolván az ő fiatalkori problémájuk úgysem lehet annyira súlyos és fontos. Azt is figyelmen kívül hagyják, hogy saját problémáik mennyire befolyásolják gyerekeik világképét is, mennyire befolyásolják saját életük alakításában őket. Ezeknek a fiataloknak újra kell élnie szüleik minden tévedését és hibáját, segítség nélkül képtelenek cipelni ezeket a terheket, és még egymásnak sem tudnak segíteni addig, amíg önmagukkal nem békülnek ki.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*