Kezdőlap » könyvajánló » Szilvási Lajos – A néma

Szilvási Lajos – A néma

Szilvási Lajos tizennyolc évesen nyert regénypályázatot Középiskolások című művével, ezután évekig újságíróként dolgozott, de folyamatosan írta regényeit. Íróként is érzékeny maradt a társadalmi problémákra, a fiatalok dilemmáira, úgymint párkapcsolat, elszakadás, szexualitás és szerelem, vagyis a felnőtté válás folyamatára.

A néma című regényében Lestár Balázs történetét osztja meg velünk, aki egy jómódú családot és támogató szülőket hátrahagyva lépett ki a társadalomból, hogy annak peremén tapasztalja meg az életet. Elidegenedett az emberektől, nem találta helyét a világban, csalódás fűtötte menekülése olyan alvilági bandák közé taszította, ahol majdnem életével kellett fizetnie. Alkalmi munkákból élt, munkás szálláson aludt, nem volt igazán sehol, családjával végleg megszakította a kapcsolatot. Ám egy tragikus esemény kimozdította ebből a semleges lélekállapotból, és hogy megbosszulja egyik barátját, végzetes hibát követett el, és egy késszúrás által végleg megnémult. A kórházból hazament szüleihez, a történet itt kezdődik, az ő alkalmazkodását és belső vívódásait írja le Szilvási úgy, hogy szinte együtt izgulunk a szereplőkkel, bízva abban, hogy a végén minden jól alakul.

Szerencsére, bár megmásíthatatlan a tragédia és visszafordíthatatlan az idő, Lestár Balázs mégis békét talál, választ kap kérdéseire, megbocsát, elenged, és újra célt és értelmet lát az életében. Mindenkinek érdemes és kötelező elolvasni ezt a művet, aki egy kicsit is érezte már magát elhagyatva és elsodorva, és az olyan szülőknek is, akik képtelenek közös hangot találni elidegenedett gyermekeikkel

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*