Kezdőlap » könyvajánló » Steve Berry – A Kolumbusz affér

Steve Berry – A Kolumbusz affér

Már a borítójánál fogva megragadja az embert. Az alak, aki a fedél közepén van, valószínűleg egy férfi. De pontosan ki is az? Valamint a cím. A Kolumbusz affér. Érdekesnek hangzik, hogy Kolumbusz Kristófnak, a híres, spanyol felfedezőnek voltak afférjai. Tudjuk, hogy a spanyol királyi családdal akadtak összetűzései, de miért pont erről írna valaki, mikor már sokan, sokszor megírták?

Pontosan ezért választotta ezt a témát a szerző, Steve Berry, mert Kolumbusznak nemcsak a királyi családdal voltak nézeteltérései. Az elején kicsit bonyolultnak tűnhet az egész, hiszen fejezetenként újabb és újabb szereplők bukkannak fel. Mindannyian meghatározó szereplők a történetben, nincsen nagyon kis szerepvállalás. A fővonal adott, Kolumbusz rejtett kincsének felkeresése. Ezen belül bontakozik ki még 3-4 kisebb, de annál fontosabb szál, melyek a könyv olvasása közben egymásba fonódva alkotnak egy teljes, tökéletes, izgalmas képet.
Nem mondhatja az ember, hogy unalmas lenne a bevezetés, hiszen csak kapkodja fejét az olvasó, vissza-visszalapozgatva, hogy ez a szereplő most hogy került ide, kivel áll kapcsolatban, kinek dolgozik, ezt az információt honnan tudja.
Főszerepben egy újságíró. Pontosabban, egy volt újságíró, akit csaláson, hazugságon kaptak, s ezért karrierje keresztbe tört, megalázták, eltiporták, mind szakembert, mind magánszemélyt, miközben természetesen ártatlan, csak egy áldozat. Főhősünk már éppen életét akarja eldobni, amikor is váratlan fordulatok sora érkezik. Nem is maga a tény, hogy fordulat következik, váratlan, hiszen azt gondolhatná az olvasó, hogy végre, megtudja, kik verték át, s igazságot szolgáltatva visszajut a hírnévhez, a csúcsra. A meglepő, hogy milyen oldalról jön a fordulat. Egy ismeretlen betoppan hozzá, hogy hantoltassa ki az édesapját, mert egy olyan titkot őriz, amit muszáj megtudnia. S innen kezd még izgalmasabb lenni, hiszen ezek után feltűnik a lánya, akivel évek óta megromlott a viszonya. Egy idegen férfi Ausztriából, egy másik Közép-Amerikából. Sok a helyszín, sok a befejezetlen gondolat, rész. Gondolná az olvasó, de ez nem így van, hiszen két, három, négy rész múlva visszatér az író, s folytatja, amit elkezdett – felkelteni, fenntartani az olvasó érdeklődését, izgalmát.
Fordulatokban nem szűkölködő, ötletes, történelemmel fűszerezett könyv, amely magában foglal családi szálakat, barátságokat. Mélyen belevilágít a régi életbe, a történelmi oldalát fantasztikusan bemutatva annak a kornak, amiben Kolumbusz Kristóf élt, vegyítve a mai, modernebb világgal. Az olvasó mindig tudja, hol jár, melyik évben, kik a szereplők, akiket a szerző a jelenetbe bevon.

Összességében egy remek, az érdeklődést folyamatosan fenntartó, figyelmet, néha gondolkodást megkívánó könyvről van szó, ami segít betekintést nyerni egy olyan korba, ahol az emberek még tisztelték az ősöket, a földet, amit adtak nekik, még azzal harcoltak érte, amijük volt, a felfedezésekről, a hatalomról, annak áráról, s hogy ezeket miként szerezték meg egyesek akkor és most.

Alternatív címek:

  • steve berry pdf

  • steve berry könyv letöltés

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*