Kezdőlap » könyvajánló » Steena Holmes – Emma nyomában

Steena Holmes – Emma nyomában

Steena Holmes kortárs kanadai írónő, három kislány anyukája. Egyik, talán leghíresebb könyve, az Emma nyomában, melyből már közel 500.000 példányt adtak el világszerte.

A könyv címadója, a történet kezdetekor ötéves Emma két évvel korábban nyomtalanul eltűnt saját házuk udvaráról, amíg az anyukája egy pillanatra nem figyelt oda. Ezt követően hiába keresték elkeseredetten hosszú ideig a kislányt, nem tudtak a nyomára bukkanni. A család többi tagja (apuka és a két idősebbik lány) megpróbálnak, amennyire csak lehet, túllépni a katasztrófán, és normális életet élni, azonban az anyuka képtelen akár csak egy pillanatra is elfelejteni hiányzó gyerekét. Mindig, mindenhol, minden kislányban Emmát véli felfedezni: a helyi kisboltban, az utcán sétálva vagy a játszótéren… Ez a rögeszméje már több alkalommal nagyon kellemetlen helyzetbe hozta, és minek következtében az egész család is szépen lassan szétesni látszik. Ám a terápia sem segít, sőt, a helyzet egyre csak súlyosbodik, amikor a hosszú idő után első közös családi kiruccanásukon a helyi vásárban véletlenül lefényképez egy kislányt, aki pont úgy nézni, és pont annyi idős, mint amilyennek Emmának lennie kellene most. Innentől kezdve nincs az anyuka számára megállás, képtelen kiverni a fejéből ezt a kislányt.

A történet másik szála, egy szintén ötéves kislány, Emmie sorsa, aki nagyszüleivel ugyanabban a városban él, mint Emma családja. Jack, a nagypapa, rajongásig szereti a kislányt, és bármit megtenne érte. Sajnos viszont az ő családjukban sincs minden rendben: a nagymama, Dottie egyre furcsábban kezd viselkedni az időskori elbutulás hatására. Dottie egészen szélsőségesen félti Emmie-t, annyira, hogy a kislány már-már a házba bezárva él, sehova sem mehet el, nehogy baja legyen. Féltésének oka, hogy Emmie anyukája, Mary igen rossz kapcsolatban volt szüleivel, és hamar el is költözött tőlük. Ezt követően nem is találkoztak vele többet, és később már csak a haláláról értesültek a szülők, valamint arról, hogy a kislánya, Emmie, árván maradt.
Hosszas rábeszélés után Emmie-nel és nagypapájának sikerül megpuhítani Dottie-t, hogy a helyi vásárba elmehessenek, de ez egy kivételes eset. A féltés ezt követően ugyanúgy folytatódik. Jack egyre inkább gyanakodni kezd, hogy a feleségének valami furcsa, sötét titka lehet előle…

A könyv mindvégig lebilincselő, fordulatos. Az olvasó mindkét család helyzetét át tudja érezni, és izgulhat, hogy vajon mi lesz a megoldás az egyre csak bonyolódó helyzetben.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*