Kezdőlap » könyvajánló » Segítség a munkába lépéshez

Segítség a munkába lépéshez

Már 2009-ben megjelent Várady Judit: Hogyan lehetsz sikeres munkavállaló című módszertani könyve kezdő munkavállalóknak, és az óta is időszerű minden betűje. Hisz a munkaerő piaci helyzet mit sem változott, sőt talán még kedvezőtlenebb viszonyok alakultak ki.

A könyv módszeresen taglalja a feladatokat, amiket be kell tartania annak, aki most kerül ki a munkaerőpiacra. Azért mondhatjuk sikeresnek ezt a könyvet, mert valahol pótolja az iskolák mulasztásait, hisz a munkába álló fiatalok nagyon keveset tudnak a munka világáról. Persze ez elmondható, a már dolgozó felnőttekről is, akik akkor szembesülnek tudatlanságukkal, amikor megszűnik a munkahelyük, és új munkahelyet kell keresniük. De jó eséllyel forgathatja az is, akinek van munkahelye, s arra kíváncsi, hogyan őrizze meg azt.

A szerző tanácsot ad olvasójának a megfelelő önértékelés kialakításához, sokrétű technikát ismertet arra nézve, hogy miként kell elkezdeni, elindulni a keresést. A könyv részletesen felvázolja az elhelyezkedéshez szükséges legfontosabb ismereteket. Ilyenek például, hogy milyen egy jó önéletrajz, az állásinterjúkon milyen kérdésekkel találja szemben magát a pályázó, vagy ő maga milyen kérdéseket tegyen fel a leendő munkáltató felé, hogy bizalmat keltsen.

De a viselkedéstechnikai kérdéseket is megmutatja, köztük a megjelenés, köszönés, kézfogás, társalgás fontos elemeit. Ezen a téren sokaknál mutatkozik hiány!

A könyv nagyon jó tanácsokkal szolgál azoknak is, akiknek van munkahelyük, például a munkaszerződéssel kapcsolatban, a munkavállalók jogairól és kötelességeikről, a munkaidőről, stb. Igaz ugyan, hogy változások vannak már ezen a területen a mindenkori kormányok ízlésének megfelelően, de a lényeges alapismeretek a bérről, a szabadságról, a béren kívüli juttatásokról napjainkban is helytállóak.

A könyv befejező részében szól a vállalkozási ismeretekről is, valamint az élethosszig tartó tanulás fontosságáról is. Ez utóbbiban a több lábon állást segítő több szakma megszerzését szorgalmazza, valamint a felsőfokú képzés előnyeit.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*