Kezdőlap » könyvajánló » Ne válj el! Változtass!

Ne válj el! Változtass!

Hazánkban évente több, mint 20 ezer válást mondanak ki. Európában ezzel a számmal a középmezőnyben foglalunk helyet. Leggyakoribb válóok a hűtlenség, illetve az alkohol.
Javítható lenne ez a szám, ha válságban lévő kapcsolatban élők nem mindjárt a válóperes ügyvédjükhöz szaladnának, hanem fontolóra vennének néhány lehetőséget, amellyel a házasságuk megmenthető lehetne.

Léteznek hatékony párterápiák, vagy aki nem szívesen teregeti ki harmadik személynek a szennyest, annak el kell olvasnia Michele Weiner-Davis Ne válj el! Változtass! című könyvét. Ez a könyv tulajdonképpen egy házasságterápiás útmutató.
A szerző szerint nem feltétlen jelent megoldást a válás. Abban hisz, hogy nem is a házasságot kell megmenteni, hanem a régi házasságot kell felbontani és egy újat kötni, ugyanazzal a partnerrel.
A könyv rámutat, mennyi mindent nem látnak előre, ha a szakítás mellett döntenek a felek, és azzal sincsenek sokan tisztában, hogy a válás után mennyi új problémával kell szembenézniük. A könyvből megtudhatjuk, hogy a válást jelentő problémák sokszor egyszerű változtatásokkal megoldható. Vannak szélsőséges durva esetek is, amikor nyilván jobb, ha a felek külön válnak, de az esetek többségében nem ez a jellemző.

A könyv két fő részből áll. Az elsőben azokat az érveket sorolja, hogy a párok miért ne rúgják fel a házasságukat és bemutatja a válás csapdáit. A második részben arról olvashatunk, hogyan javítható, gazdagítható a kapcsolat. Ez a rész tulajdonképpen nem csak a válságban lévő házaspároknak nyújt segítséget, hanem azoknak is hasznos, akiknek kapcsolata rendben van, és szeretnék, hogy ez így is maradjon.
Ez a könyv gyakorlati útmutató, melyben lépésről lépésre mutatja be a szerző, hogyan változtatható ismét szeretettel telivé a házasság.

Alternatív címek:

  • ne válj el! VÁltoztass! comment

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*