Kezdőlap » könyvajánló » Műszaki táblázatok

Műszaki táblázatok

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet gondozásában jelent meg a Fenyvesi Tibor – Fuchs Rudolf – Plósz Antal: Műszaki Táblázatok című gyűjteménye. Ez elsősorban a gépgyártás technológiai technikusoknak készült, segítendő a komplex gyártástechnológiai tervező munkájukat.

A könyv tartalmi elemei alapján megállapítható, hogy az iskolarendszerű képzésben résztvevő gépészeti szakmacsoport szakmáit tanulók részére is hasznos kiegészítő könyv lehet a szakmai tantárgyak tanulása során.
Három fő fejezetből áll: elméleti alapismeretek, gyártástechnológiák, valamint táblázatok.

Az első fejezetben található matematikai, fizikai, geometriai ismeretek összefoglalása mellett, a műszaki rajz ismeretek szemléletes rajzai, segítenek megérteni a géprajzok gépelemeinek lényegét. A jelképes ábrázolási módok, valamint a rajzi egyszerűsítések az MSZ EN ISO szabvány elemekre épülve tartalmazzák a mindennapos információkat. Az anyagok, anyagvizsgálatok fejezetben a fémipari munkák során használatos különböző ötvözetek táblázatai több évtizedes hiányt pótolnak. A hőkezelés, valamint a hegesztés témakörök feldolgozását a lényegre törően rövid megfogalmazásokat, nagyon szemléletes grafikonok egészítik ki.

A második részben a gyártástechnológiák fejezetben az elő gyártmányok táblázatai, az alakítási műveletek szerszámai, valamint a forgácsolási eljárások gyűjteménye ad nagy segítséget a könyv felhasználóinak.

A harmadik fejezetben található forgácsolási táblázatok az igazán nagy jelentőségű segédanyagok, valamennyi szakma számára. Különösen a gépiforgácsolóknak jelent ez a könyv nagy segítséget, főleg ha vállalkozóként kell munkát végezniük. A korszerű szerszámanyagok, a bevonatos lapkák jelölési rendszere nagyban segíti a megfelelő szerszám vásárlása során történő megrendelést. A javasolt forgácsolási adatok táblázatai pedig az általuk addig kevésbé ismert anyagok gazdaságos megmunkálásában segítik tevékenységüket.

Összességében a kiadványról elmondható, hogy külső megjelenése esztétikus, a külső borítónak jó fogása van, tapintása selymes, puha, időtálló. A lapok minősége első osztályú alapanyagból készült, a szöveg és az aprólékos ábrák jól láthatóak, szemléletesek.

A könyv ajánlható a már dolgozó szakmunkásoknak, a szakmát előképzettség nélkül művelőknek, a fémiparban vállalkozóknak egyaránt, hisz a naprakész táblázatok kezelése nagyban segíti a munkájukat.

Alternatív címek:

  • műszaki táblázatok

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

  1. nagysandor977

    A munkámhoz kell, szerintem jó könyv.

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*