Kezdőlap » könyvajánló » Moulin Rouge

Moulin Rouge

Aki kedveli a művészetet, annak valamelyik ágát, az bizonyára nem mehet el az igazi nagy művészek életregénye mellett anélkül, hogy el ne olvasná.
Egy ilyen regény Pierre la Mure műve a Moulin Rouge. Főhőse egy gyermekkorában nyomorékká vált fiú, aki csak iszonyúan nagy akaraterejének köszönhetően tudott kitörni a kínos helyzetéből. Kitartás és szívós akaraterő az, amikor elmegy a szülői háztól, hogy önálló életet élve ki tudja bontakoztatni művészi képességeit.

Ez a téma egy hálás témának bizonyult, s a regényíró Pierre la Mure keze által egy remek mű született. A regény a századvégi párizsi életet mutatja be, miközben együtt érzően kíséri hősét a küzdelmes életútján végig. Az olvasót nem engedi el, sodorja magával a regény lendülete, várva a főhős sorsának kedvezőbb alakulását. Az író művészi ábrázolásának középpontjában, Montmartre, a műtermek sötét, festékszagú világa, valamint az éjszakai mulatók fergeteges műsorai szerepelnek.

Toulouse-Lautrec festő, bohém életet élve keresi a szerelmet a Montmartre művésztársaságában, nem utolsó sorban pedig a mulatók csillogóan dekadens, féktelen világában, ahol szinte minden elképzelhető – kivéve az őszinte szerelmet. A botrányos tánc a kánkán és a táncosnők világa, valamint Touluse Lautrec zseniális plakátjaival találkozhat az olvasó, amik gyorsan híressé, majd világhírűvé tették a mulatót. E mulatóban gyűltek össze mindazok, akiknek még több szabadságra, még több vadságra és főleg még több vágyra volt szükségük. A bűnös öröm útjain egy törpe növésű zseni, Toulouse Lautrec, a hóbortok és perverziók, a nyílt és titkolt vágyak körtáncába burkolózva éli minden napjait.

A könyvet Toulouse Lautrec műveinek reprodukciói illusztrálják esztétikusan, van köztük színes kép is. Az író módot talált arra is, hogy az akkori párizsi művészvilág kimagasló tehetségei is feltűnnek a regényben. Ilyenek, mint Emile Zola, Oscar Wilde, vagy Vincent van Gogh.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*