Kezdőlap » könyvajánló » Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Molnár Ferenc: A Pál utcai fiúk

Ezt a regényt a legtöbb ember ismeri, ugyanis általános iskolai, 5. osztályos kötelező olvasmány. Mára már világhírű lett, több nyelvre is lefordították, sőt még filmeket is készítettek a regény alapján.
Sajnos ilyen korban még nem biztos, hogy az olvasó megérti, mit is olvas, milyen jelentéssel bír a regény, ezért ajánlom mindenkinek, hogy olvassa el újra, miről is szól valójában. Persze, nem utolsó sorban, az élmény miatt is, amit a könyv nyújt.
A regény két külsőre igencsak különböző, mégis nagyon hasonló társaság mindennapjait mutatja be. Mindkét társaságnak egy célja van, megvédjék azt, ami az övék. Ha ehhez harcolni kell, akkor harcba is szállnak az ellenséggel.

A történet a Józsefváros környékén játszódik. Főszereplői a Pál utcai fiúk: Boka, Nemecsek, Weisz, Barabás, Csónakos, Geréb, Csele, Kolnay, Leszik és Richter. A másik társaság a Pál utcai fiúk ellensége, a vörösingesek. Az ő csapatukat gyarapítja: Áts Feri, a két Pásztor, Szebenics és Wendauer.
A vörösingesek főhadiszállása a Füvészkert, míg a Pál utcai fiúk egy üres telket választottak magukénak, melynek a végében egy tót fát őrzött. Itt van a grund, és ide építettek erődöket.

A két csapat örök riválisok, de a fő probléma akkor kezdődik, amikor a két Pásztor elveszi Nemecsek játékgolyóit, melyek között van két üveggolyó. Ezzel kezdetét veszi a háború.
A regény bemutatja azt, hogyan és miképp harcolnak meg a Pál utcai fiúk a grundért, amelyre ők, mint pesti fiúk, kiknek nincs hol játszani a hatalmasra nyúló házak között, kincsként, második otthonukként tekintenek. Bármit megtennének azért, hogy megmentsék a vörösingesektől.

Az olvasó megismerkedhet Nemecsek Ernő példamutató történetével is, aki nem kapja meg azt a tiszteletet többi társától, amit megérdemelne. Mit sem tudnak arról, hogy mennyi mindent tesz ő a grundért, a csapatukért, a barátságukért. Jelentéktelen, gyáva, gyenge személyként kezelik a csapatban, pedig valójában ő a legbátrabb, a legnagyobb hős.
A történet végére a Pál utcai fiúkkal együtt tanulhatja meg az olvasó, mit is jelent az, hogy önfeláldozás, őszinteség, barátság, és az egyik legfontosabb, mi is a becsület.

Nagyon aranyos, mégis megindító és tanulságos történetet mutat be Molnár Ferenc. Sok izgalomban, néhány váratlan fordulatban, mosolyban és könnyekben lehet része az olvasónak, valamint részesei lehetünk a nagy harcnak is, mely, ha még sajnos hiába való is, nem mindennapi élményt nyújt annak, aki kezében tartja a könyvet.

Alternatív címek:

  • pál utcai fiúk pdf

  • pál utcai fiúk hangoskönyv

  • pál utcai fiúk hangoskönyv letöltés ingyen

  • pál utcai fiúk hangoskönyv ingyen

  • pál utcai fiúk könyv letöltés

  • pál utcai fiúk hangoskönyv letöltés

  • pál utcai fiúk letöltés

  • a-pal-utcai-fiuk-hangoskonyv INGYEN

  • pál utcai fiúk könyv ingyen

  • pál utcai fiúk könyv pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*