Kezdőlap » könyvajánló » Miről szól a John Green – Csillagainkban a hiba című könyv?

Miről szól a John Green – Csillagainkban a hiba című könyv?

Szerelemről? Igen. Tragédiáról? Igen. Betegségről? Igen. Végtelenül szomorú történetre lehet számítani, ha az ember csak hall egy-két dolgot, vagy olvas magáról a könyvről. Pedig inkább egy keserédes tini szerelem bontakozik ki előttünk, a szokásos kamaszproblémákkal. Ami viszont nem átlagos, és végül ez emeli ki a történetet az átlagos tini szerelmek közül, az a halálos betegség, melyben mindketten szenvednek.

Hazel tüdőrákos, csak egy kísérleti kezelésnek köszönheti, hogy viszonylag teljes életet élhet, Gus csontrák miatt veszítette el az egyik lábát. Megdöbbentő, hogy milyen természetesen és humorosan közelítik meg mindketten a betegségük miatt kialakuló helyzetet. Viccesek a párbeszédek, Hazel és Gus hamar belopja magát az olvasó szívébe.

Megismerkedésük és kapcsolatuk a lány kedvenc könyve köré épül, a Mennyei megbántás (egy rákos kislányról szóló különös történet) nagyon erősen hat mindkettőjükre, ezért elhatározzák, hogy felkeresik az írót. Kalandos útra vállalkoznak mindketten, hiszen egy súlyos beteg számára nem olyan egyszerű az ilyen kívánságok teljesítése. Mivel azonban az akadályokat leküzdik, közelebb kerülnek az egészséges emberekhez, mint ahogy azt várták. A könyv írója végül csalódást okoz nekik, de ebből a kiábrándító találkozásból is tudnak építeni valami jót. Hiszen szerelmük végül beteljesedik, de éppen amikor elkezdenék élvezni azokat az érzelmeket, amikről már lemondtak, bekövetkezik a (megdöbbentő és nem várt) tragédia.

A történet igazán szomorúan zárul, mégis olyan érzése támad az embernek, hogy érdemes élni. Hiába igazságtalan egy tinédzser halála, hiába érezzük úgy, hogy ennek nem így kellett volna lennie, a remény mindvégig megvan a boldogságra, és ez felbecsülhetetlen.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

  1. majoros eszter

    Én el szeretném olvasni a könyvet de nem tudom hogy neten lehetne-e

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*