Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv Az út?

Milyen könyv Az út?

Az út Cormac McCarthy 2006-ban megjelent Pulitzer-díjas regénye. Története egy poszt-apokaliptikus világban játszódik, ahol az emberiség kihalófélben van. Kevés az élelem, az állatok és a növényvilág szinte teljes egészében kipusztult. Ebben a szürke, kietlen világban próbál életben maradni egy apa és a fia. Dél felé tartanak, habár tudják, hogy semmi értelme, hiszen délen sincs semmi más, mint bárhol máshol. A történet kettőjük kapcsolatát mutatja be.
Az út egy rendkívül nehéz olvasmány. Mind a témája, mind a kivitelezése nagyon nehezen befogadható az olvasó számára. A leírások szikárak, és nyersek, pont, mint a világ, amiben a cselekmény játszódik. McCarthy egy borzalmas jövőképet tár elénk, és ezt képes a regény egész terjedelme alatt – egyáltalán nem hosszú – fenntartani.

A legnagyobb dicséret azonban azért illeti a szerzőt, amiért ebbe a zord, sötét világba egy nagyon erős, őszinte érzelmi vonalat is képes volt belevinni. Az apa és fia közötti kapcsolat végig hitelesen felépített, a közöttük lévő dialógusok, habár nagyon egyszerűek, mégis tisztán érezhető bennük a másik fél iránti szeretet. Ez a szoros kapcsolat tökéletesen ellensúlyozza a cselekmény kopár helyszínét, és a regény sötét hangulatát. Mindezt erősíti az a tény is, hogy az apa és a fiú is szimpatikus karakterek, szívből drukkolhatunk nekik.

Az út teljes mértékben rászolgált a rengeteg kritikai elismerésre, és az elnyert díjakra. Egy kiválóan felépített, megrázó könyv, ami képes valódi érzéseket kiváltan az olvasóból, emellett gondolkodásra késztetni.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*