Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv az Összetörve?

Milyen könyv az Összetörve?

Az Összetörve Dean R. Koontz egyik első regénye, 1973-ban jelent meg. A történet főszereplője Alex, és a tizenegy éves Colin, akik éppen Alex menyasszonyához utaznak, aki egyébként Colin nővére. A kezdetben nyugodt, baráti autózás fokozatosan egyre rémisztőbbé válik, mikor követni kezdi őket egy kisbusz. Nem tudják, mi a sofőr indítéka, de hamar egyértelművé válik, hogy az életükre akar törni.

Az Összetörve egy kifejezetten erős hangulatú, nagyszerűen felépített regény, nagy elismerés illeti Dean R. Koontz-t, amiért ilyen fiatalon egy ennyire hatásos, erőteljes atmoszférát tudott teremteni. Könyvének főszereplői szimpatikusak, Alex és Colin egyaránt kedvelhető karakter, akikért őszintén izgulhatunk, mikor veszélybe kerül az életük. Koontz csavar egyet a történeten, ugyanis a cselekményt nem kizárólag az ő szemszögükből mutatja be. Néha az üldöző személy szemszögére vált, így az ő karakterét is részletesen megismerhetjük. Ez kétélű hatást kelt, ugyanis részben jól működik, hiszen így sokkal tágabb képet kapunk a cselekmény részleteiről, ugyanakkor ezáltal a negatív szereplő kevésbé hat titokzatosnak, ez pedig kicsit ront a félelemkeltő hatásból.

Kiemelendő továbbá, hogy Alex menyasszonya, Courtney is komoly szerepet kapott, az ő figurája is abszolút szimpatikus, sőt, a köré épített történetszál – ami a cselekmény végén lévő fordulat meghatározó eleme – is kifejezetten jól kitalált.
Az Összetörve egy színvonalas regény, ami teljesen méltó arra, hogy egy olyan nagyszerű író pályafutásának kezdete legyen, mint Dean R. Koontz.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*