Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv Az éjszaka hangjai?

Milyen könyv Az éjszaka hangjai?

Az éjszaka hangjai Dean R. Koontz 1980-ban megjelent regénye, melyben – tőle meglehetősen szokatlan módon – egy gyereket helyezett a középpontba. Cselekményének főszereplője a visszahúzódó Colin, akinek legjobb barátja a vagány, laza stílusú, meggondolatlan Roy, aki rossz dolgokba hajszolja Colint. Mindez még tartható is lenne, ám amikor bűncselekményre készülnek, Colin nem hajlandó részt venni a tervben, emiatt Roy kegyetlen bosszút forral ellene.

Az éjszaka hangjai legnagyobb erénye az a fantasztikus hangulatteremtés, amit Koontz az egész terjedelem alatt képes fenntartani. Azzal, hogy egy gyereket helyezett a középpontba, a konfliktushelyzetek sokkal erősebbek, agresszívebbek, hiszen mindezeket a kamaszok stílusában olvashatjuk. Az író nem riad vissza a vulgáris nyelvezettől, és a merészebb témák érintésétől sem, nagyon emlékezetesek például azok a jelenetek, amikben Colin a szexualitással kerül kapcsolatba. Bizonytalansága és esetlensége ezekben a részekben érződik leginkább.

A karakterek ábrázolása kiváló. Colin, minden hibája ellenére is szerethető figura, Roy pedig egy olyan karakter, akit már az első oldalak után is őszintén gyűlölni kezd az olvasó. Mivel a könyv nagyon rövid terjedelmű, a tempó is végig szédületes iramot diktál. Szinte minden oldalon történik valamilyen lényeges esemény. A dialógusok hitelesek, tökéletesen visszaadják a kamaszok stílusát.
Az Éjszaka hangjai egy olyan témához nyúl, ami egyébként nem jellemző Dean R. Koontz-ra, de az író kétségtelenül nagyszerűen oldotta meg a feladatot, így a könyv mindenképpen figyelmet érdemel.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*