Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Vérmacska?

Milyen könyv a Vérmacska?

A Vérmacska Simon Tamás 2011-ben megjelent könyve, melyben egy macskát helyezett a középpontba, mindvégig az ő szemszögéből olvashatjuk az eseményeket, afféle naplóként. A történetbe akkor nyerünk betekintést, mikor egy átlagos család befogad egy kiscicát, akit Alfinak neveznek el. Alfi azonban korántsem bájos vagy elbűvölő jószág, hiszen világuralmi terveget sző, és minden erejével azon fáradozik, hogy gazdái életét minél jobban megkeserítse, főképp a kamasz fiúét, aki Szőrinek becéz.

Simon Tamás könyve rengeteg nagyszerű pillanatot tartogat az olvasó számára, hiszen azáltal, hogy mindvégig Alfi – meglehetősen radikális – személyén keresztül látjuk az eseményeket, teljes mértékben megismerjük őt, így tulajdonképpen egy macskával leszünk képesek együtt érezni. Szinte minden oldalra jut legalább egy kacagtató poén, habár ezek nagy része kifejezetten meredek, sokszor merész, emellett a könyv nem retten meg a vulgáris nyelvezettől sem. Ez néha zavaró, ám el kell ismerni, ennek köszönhetően lesz a legtöbb párbeszéd hiteles.

A mellékszereplők mindegyike egyszerű, de emlékezetes karakter, habár nincsenek túl sokan, ennek legfőbb oka az, hogy a Vérmacska jobbára egyetlen helyszínen, a család lakásában játszódik. Ötletes húzás volt még az írótól, hogy nem tette egyértelművé, vajon az emberek értik-e, amit Alfi mond nekik.

A Vérmacska egy végtelenül szórakoztató, rendkívül humoros könyv, amit csakis azért nem lehet tökéletesnek nevezni, mert néha sajnos túlzásba viszi a vulgaritást, de ettől függetlenül is mindenképpen ajánlott olvasmány.

Alternatív címek:

  • vérmacska pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*