Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Végítélet?

Milyen könyv a Végítélet?

A Végítélet Dean R. Koontz 1990-ben megjelent regénye, az író egyik legjobbra sikerült műve. Történetének főszereplője Christine Scavello, aki egyedül neveli kisfiát, Joey-t. A kapcsolatuk harmonikus, kiegyensúlyozottan élnek együtt. A békés mindennapjaik azonban hirtelen megszűnnek, mikor egy teljesen átlagosnak induló napon találkoznak egy fanatikus asszonnyal, aki egy kegyetlen szekta vezetője, és minden eszközzel Joey életére tör. Christine kétségbeesett menekülésbe kezd a fiával, mikor egy Charlie Harrison nevű magánnyomozó siet a segítségükre, és megpróbálja megvédeni a nőt és a fiát a szekta brutális tagjaitól, ám ezzel ő is célponttá válik.

Még egy olyan nagyszerű író is, mint Dean R. Koontz nagyon ritkán tud olyan mértékű feszültséget teremteni egy történetnek, mint ami a Végítélet esetében érezhető. A félelemérzet minden oldalon jelen van, végigkíséri a történetet. Rendkívül erős, sötét atmoszféra jellemzi a könyvet, ennek egyik fő forrása maga a szekta jelenléte, ami valóban rendkívül fenyegető veszélyt jelent. Joey végig szimpatikus, szerethető karakter, ahogy Christine és Charlie is, nagyon dicséretes, ahogy az író a kettejük közt fokozatosan kialakuló vonzalmat ábrázolja. Mindez egy kifejezetten szépre sikerült erotikus jelenetben bontakozik ki a legérezhetőbben.

Mivel a Végítélet egy meglehetősen hosszú könyv, azonban egy pillanatra sem válik unalmassá, ebben nagy része van annak a ténynek is, hogy Koontz rengeteg helyszínt mutat be, a regény nagyon változatos színtéren játszódik.

Kifogástalan remekmű, érdemes többször is végigolvasni.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*