Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Váltságdíj?

Milyen könyv a Váltságdíj?

A Váltságdíj Dean R. Koontz 2006-ban megjelent regénye, melyben a szerző a rá egyébként nagyon is jellemző túlvilági, kissé horrorisztikus témák helyett egy nagyon is hétköznapi, akció dús történetet helyezett a középpontba. A főszereplő, Mitch egy egyszerű kertész egyik nap egy ismeretlen hívótól kétségbeejtő üzentet kap.

Elrabolták a feleségét, és kétmillió dollár fejében hajlandóak csak szabadon engedni. Mitch versenyt futva az idővel próbálja véghezvinni a lehetetlent, előteremteni ezt az óriási összeget még azelőtt, hogy lejárna a szűkre szabott határideje.
A Váltságíj egy lélegzetelállítóan pörgős cselekményű könyv. A szűkre szabott időkeret – alig két nap telik el a történetben – miatt gyakorlatilag egymás után történnek az izgalmasabbnál izgalmasabb események, mi olvasók pedig őszintén drukkolunk Mitch-nek, aki mindvégig egy rendkívül szimpatikus karakter. A pozitívumok mellé sorolható még az a néhány történetbeli fordulat, melyekre valóban nem számítunk, és ügyesen terelik a cselekményt egészen új helyzetekbe, más megvilágításokba. Néha Micth felesége szemszögéből is láthatjuk a történések, ő szintén egy szimpatikus karakter, akivel könnyű együtt éreznünk.

Sajnos azonban a Váltságdíj messze nem hibátlan könyv. Koontz többször is meggondolatlanul hamar zár le bizonyos részeket, így több logikai buktató is került a történetbe, amellett számos mellékszereplő jelleme túlságosan egyszerű. Ilyen például Mitch apja, vagy a fő gonosz jelleme, utóbbi néha már-már önmaga paródiájává fordul, ez pedig egy ilyen komoly témájú könyv esetében nem állja meg a helyét.
Ennek ellenére is érdemes elolvasni a Váltságdíjat, mert egy valóban rendkívül izgalmas regény, amit a hibái ellenére is nehéz letenni.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*