Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Vakáció a halott utcában?

Milyen könyv a Vakáció a halott utcában?

A Vakáció a halott utcában Csukás István 1976-ban megjelent ifjúsági könyve. Főszereplői a nyári szünetet töltő gyerekek, akik felfedeznek egy lebontásra váró utcát, ami kifejezetten izgalmas helyszínnek tűnik, így a gyerekek nagyrészt itt töltik a szünet hátralévő részét. Nem telik bele azonban sok idő és a gyerekek számára világossá válik a tény: az utca közel sem olyan veszélytelen, mint első látásra tűnt, és minden jel szerint gyilkosság történt a helyszínen.

Mivel ifjúsági könyvről van szó, természetes, hogy a főszereplők gyerekek. A történet emiatt könnyed hangvételű, ami kifejezetten kedves hangulatot ad, ami még a durvább jelenetekben is érezhető. A szereplők mindannyian szimpatikusak, külön elismerendő, ahogy az író a gyerekek és az ő nyomozásukat segítő felnőttek kapcsolatát ábrázolja.

Nagy elismerés illeti továbbá Csukás Istvánt a helyszínválasztásért. A csendes, kihalt utca abszolút telitalálat, nagyszerűen megdobja a könyv hangulatát. Sajnos azonban fellelhetőek hibák is, legfőképp a cselekményvezetésben, ami a kelleténél lassabb tempót diktál. Több jelenet is hosszabb a szükségesnél, ami – a rövid terjedelem miatt is – lassítja a cselekmény folyamát. Sajnos a végső fordulat sem erős annyira, hogy meglepje az olvasót.

A Vakáció a halott utcában mindezekkel együtt is egy jól megírt, kedves könyv, amire érdemes rászánni az időt. Habár elsősorban az ifjúság számára íródott, minden korosztály számára bátran ajánlható, felnőtteknek akár még kellemesen nosztalgikus élményt nyújthat.

Alternatív címek:

  • vakáció a halott utcában idézetek

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Egy hozzászólás

  1. ijesztokislany

    Kislány voltam, amikor olvastam, és – bár alapvetően nem lányoknak szól – én nagyon szerettem, izgalmasnak tartottam.
    Szerintem már nem tudnék azonosulni vele, és a mostani gyerekek sem nagyon, ahogy pl. a kötelező olvasmányokkal (Tüskevár stb.) sem. A szóhasználat, a környezet, ahol a cselekmény játszódik, már inkább csak a régebbi generációknak mond valamit.
    Nem is olvasom újra, maradjon meg szép emléknek.

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*