Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Tíz kicsi néger?

Milyen könyv a Tíz kicsi néger?

A Tíz kicsi néger Agatha Christie 1939-ben megjelent regénye, az írónő egyik legnagyobb sikere. A történet szerint tíz ember érkezik az úgynevezett Néger szigetre egy titokzatos idegesen meghívására. A kezdeti lelkesedés és érdeklődés aztán lassan rémálommá válik, mikor a tízfős társaság tagjait valaki elkezdi egymás után meggyilkolni. A szereplők nem tudják elhagyni a szigetet, így mindannyiukon úrrá lesz a gyanakvás és a pánik. Mindenki gyanússá válik, miközben a csapat létszáma egyre fogy.

A könyv hihetetlenül ügyesen adagolja a feszültséget, Agatha Christie biztos kézzel tartja az olvasót a könyv előtt. Jobbára külső szemlélőként ír, néha viszont a szereplők nézőpontjából láthatjuk az eseményeket, ekkor még izgalmasabbá válik a történet, mivel Christie sosem nevezi meg, ki az, akinek a nézőpontját éppen látjuk.
A szereplők nem mindegyike szimpatikus, tulajdonképpen a könyv végére mindannyian ellenszenvessé válnak, hiszen teljesen elhatalmasodik rajtuk a kétségbeesés. Ezt a folyamatot dinamikusan, de egy pillanatig sem kapkodva mutatja be Chrtistie, minden apró részletre ügyelve, hogy aztán a történet végén egy hatalmas, igazán megdöbbentő fordulattal magyarázza meg mindazt, amit addig nem érthettünk.

A Tíz kicsi néger minden idők egyik legjobb krimije, még azzal együtt is, hogy a végső magyarázata több helyen sántít, és azért több logikai baki is felfedezhető a cselekményben. Mindezt kiválóan ellensúlyozza a nagyszerű cselekményvezetés, és a mindvégig érezhető feszültség, ami méltán tette híressé a Tíz kicsi négert.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*