Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Tiktak?

Milyen könyv a Tiktak?

A Tiktak Dean R. Koontz 1997-ben megjelent regénye. Főszereplője Tommy Phan egy este egy rongybabát talál a háza előtt, akit egy ismeretlen férfi hagyott ott. A férfi kezdetben nem tulajdonít semmiféle különösebb jelentőséget a dolognak, ám nem telik el sok idő, és a baba életre kel. Tommy kétségbeesett menekülésbe kezd, nyomában a rongybabával, aki minden erejével végezni akar a férfival. Mikor már úgy tűnik, hogy minden próbálkozás felesleges, egy titokzatos nő érkezik Tommy segítségére.

Dean R. Koontz kedvelt témái közé tartoznak az elvont, sötét tónusú történetek, a Tiktak is ezt a nyomvonalat követi, ám a szerző rendkívül ügyesen csavar egyet a mű szerkezetén. A Tiktak ugyanis a legkevésbé sem veszi komolyan magát. A már első hallásra is kissé banális történetben rengeteg a – sokszor önreflexív – humor, a párbeszédek lendületesek és humorosak, és a leírásokban is számtalan elrejtett poénnal találkozhatunk. A Tiktak olyan érzést kelt, mintha Koontz a saját korábbi műveinek groteszk paródiáját írta volna meg, ez az összhatás pedig rendkívül sajátos atmoszférát ad a regénynek.

A karakterek szimpatikusak, a cselekmény rendkívül feszes, a különböző szituációk, melybe a főszereplők kerülnek annyira bizarrak, hogy sokszor képtelenség nevetés nélkül végigolvasni őket. Koontz teljesen tudatosan alkalmazza ezeket a helyzeteket, sőt, szándékosan fokozza is őket.
A Tiktak egy kifejezetten szórakoztató és üdítő regény, azonban kétségtelenül elismerendő az a tény is, hogy dacára annak, hogy a könyvet maga szerző sem gondolta komolyan, néhány jelenet így is nagyon félelmetesre sikerült.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*