Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv A szív alakú doboz?

Milyen könyv A szív alakú doboz?

A szív alakú doboz Joe Hill – aki egyébként Stephen King fia – 2000-ben megjelent horror regénye. Főszereplője Jude, a már visszavonult életet folytató egykori rock zenész, aki erősen érdeklődik a túlvilági, elvont dolgok iránt. Éppen ezért, mikor az interneten talál egy hirdetést, melyben egy illető árverésre bocsát egy kísértetet, Jude nem tud ellenállni a lehetőségnek. Potom összegért övé lesz egy halott ember öltönye, ám egyre inkább úgy tűnik, a ruhaneműben valóban egy nyughatatlan kísértet tartózkodik, aki minden erejével Jude életére tör.

A szív alakú doboz története nem kifejezetten fordulatos, de ennek ellenére rendkívül hatásos, ahogy Joe Hill megteremti az egész cselekményre jellemző félelmetes atmoszférát. Külön elismerendő az, hogy az író nem néha, váratlanul próbálja megijeszteni az olvasót, hanem törekszi karra, hogy mindvégig fenntartsa a feszültséget.

A főhős, Jude jelleme nem kifejezetten szimpatikus, nem a tipikus pozitív hős mintájára megírt karakter, ám ez kicsit sem zavaró, hiszen emellett egyénisége nagyon is erős, és, még ha nem is értünk egyet minden cselekedetével, drukkolunk neki. A párbeszédek leírása hiteles, tempó is végig lendületes, még azok a részek is érdekesek, ahol tulajdonképpen nem történik semmiféle félelmetes esemény.

A szív alakú doboz egy tetszetős regény, ami ugyan nem tör hatalmas babérokra, és messze nem nevezhető tökéletes irodalmi alkotásnak, de kétségtelenül hangulatos könyv, feszültségteremtés szempontjából pedig akár még példamutató is lehet.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*