Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Rambo?

Milyen könyv a Rambo?

A Rambo David Morrell 1972-ben írt regénye, melyből 1982-ben nagysikerű mozifilmet forgattak Sylvester Stallone főszereplésével. A történet főhőse John Rambo – a Rambo név japánul erőszakot jelent – vietnami veterán, aki a háborúból hazatérve sehol sem találja a helyét, így céltalanul kóborol. Mindez egyáltalán nem tetszik Teasle-nek, egy kisváros sherrifjének, aki megpróbálja rávenni Rambót, hogy hagyja el a várost. A két férfi közti konfliktus olyannyira eldurvul, hogy Rambóbol üldözött személy lesz, mikor egyszemélyes hadjáratot indít Teasle ellen. Kettejük párharca végül számos életbe, és rengeteg fájdalomba kerül.

A Rambo egy rendkívül brutális könyv, az erőszak leírása naturális, kegyetlen. Gyenge idegzetű olvasók számára semmiképpen sem ajánlott, mert néhány jelenet már-már gyomorforgató hatást képes kelteni.
A főszereplő jelleme zárkózott, nem beszél sokat, mégis egy rendkívül karakteres jellem, akivel – még a legradikálisabb tettei közben is – együtt tudunk érezni. Teasle karaktere szintén fontos, az eseményeket mindkettőjük szemszögéből felváltva láthatjuk. Teasle nem kifejezetten szimpatikus, cselekedeti – főképp, ahogy Rambóval bánik a regény elején – megalázónak tűnnek, a későbbiek folyamán mégis sokkal több empátiát mutat, mint Rambo. Ez a szembeállítás kétségtelenül nagyszerűen sikerült.

A Rambo egy rendkívül feszes tempójú, izgalmas regény, de elolvasása előtt érdemes tisztában lennünk azzal, hogy legkevésbé sem könnyű olvasmány, ennek fényében kezdjünk neki, és akkor könnyebben tudjuk venni a leírtakat.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*