Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Pokoli hordák?

Milyen könyv a Pokoli hordák?

A Pokoli hordák Dean R. Koontz 1984-ben megjelent regénye. A szerzőre nagyon is jellemző túlvilági, sötét atmoszférával rendelkezik. A történet főszereplői Jack és Rebbecca gyilkossági nyomozók, akik egy hideg téli napon szembesülnek egy különös esettel. A helyi maffiózók néhány tagját brutálisan meggyilkolták, a nyomok harapásokra utalnak. Miközben a nyomozás alatt egyre különösebb tényekre derül fény, Jack kislánya borzongató dolgokat él át az iskolai könyvtárban. Minden jel szerint a két fejlemény szorosan összefügg.
A Pokoli hordák nem tartozik Dean R. Koontz legjobban sikerült regényei közé. Sajnos a két fő karakter jelleme nem részletes, a kettejük közötti kapcsolat sem érződik túl erősnek, noha a dialógusaik kétségtelenül jól sikerültek, dicséretes, hogy még afféle keserű humort is kaptak.
A cselekményvezetés indokolatlanul lassú, habár a lényegi cselekménybe hamar belekezd a szerző, mégis túl sokáig húz bizonyos részeket, ez pedig sokat ront az összképből.
Ami miatt mégis érdemes elolvasni a Pokoli hordákat, azok a horror jelenetek, amik minden kétséget kizáróan hátborzongatóak. Koontz biztos kézzel ír, így még akkor sem hagyja kibillenni az eseményeket, mikor olyan dolgok történnek, amik akár nevetségesnek is hathatnának. Ennek a bravúrnak köszönhető, hogy a Pokoli hordák minden hibája ellenére végig leköti az olvasó figyelmét, arról nem is beszélve, hogy néhány jelenet tényleg annyira ijesztő hogy képes valódi félelmet kiváltani az olvasóból, ami aztán hosszú időre meg is marad. Egyszer mindenképp érdemes elolvasni.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*