Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Most ne sírj?

Milyen könyv a Most ne sírj?

A Most ne sírj Joy Fielding könyve. Főszereplője Bonnie Wheller, aki tanárként dolgozik, és boldog, kiegyensúlyozott életet él. Ám egy napon addigi nyugodt mindennapjai teljesen felborulnak, mikor párja volt feleségét holtan találják, így az általa nevelt gyerekek Bonnie és a férje nevelése alá kerülnek. Bonnie nehezen tud kijönni a két gyermekkel, emellett egyre több titokra derül fény a halott nő élete körül.

A Most ne sírj egy kifejezetten lassú tempójú regény. Ugyan a felvezetés nem hosszú, az utána következő események cseppet sem gyorsak. Ez komoly negatívum is lehetne, ám éppen ez adja a Most ne sírj egyik legnagyobb erejét. A feszültség – bár nagyon kis mértékben – de minden oldallal egyre erősebben érezhető, az pedig külön elismerendő, hogy az író bizonyos jelenetekben váratlanul megnöveli a dinamikát, így képes kizökkenteni az olvasót a nyugalmából. Ezt a húzást az a tény teszi igazán nagyszerűvé, hogy a regény történetvezetésére egyébként a legkevésbé sem jellemzőek az erőteljesebb részek.

Bonnie karaktere nagyon erőteljes, és részletesen kidolgozott, a többiek ennél kicsit kevésbé kidolgozottak, de így is tökéletesen megállják a helyüket. A párbeszédek nagyon valósághűek, a szereplők közötti konfliktusok végig átérezhetőek, az álomjelenet pedig kimagaslóan félelmetesre sikerült.
A Most ne sírj egy türelmet igénylő könyv, de teljes mértékben megéri ráfordítani az időt, mivel az olvasó kitartását az író egy nagyon okosan kitalált történettel, és egy valóban megdöbbentő fordulattal honorálja.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*