Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Látomás?

Milyen könyv a Látomás?

A Látomás Dean R. Koontz 1977-ben megjelent regénye. Cselekményének főszereplője Mary Bergen, aki különleges képességével képes előre megérezni a gyilkosságokat. Látja az elkövetőt, és a helyszínt is, így ezzel a képességével segíti a rendőrség munkáját. Mary megbékélt ezzel a helyzettel, boldog életet, mígnem egy napon szokatlanul erős látomások kezdik gyötörni, melyekben kivételesen nem tudja azonosítani a gyilkost.

Emellett sirályok támadnak rá, és egyéb megmagyarázhatatlan, veszélyes dolgok történnek Mary körül, aki egyre inkább elveszíti a józan ítélőképességét, miközben párjával együtt próbálnak rájönni az események titkára.
A Látomás története első hallásra komolytalannak, sablonosnak tűnik, ám Koontz rendkívül ügyes technikával egy nagyon is sötét tónusú hangulatot kreált a történet köré, az pedig külön elismerést érdemel, hogy ezt mindvégig tartani is tudta. A feszültségteremtés elsőrangú, a félelmetesnek szánt részek valóban erős hatást keltenek, a párbeszédek között ugyan akadnak kevésbé hitelesek, viszont ezt jól kompenzálja a tempó, ami végig lendületes marad.

Mary karaktere szimpatikus, egyszerre kemény, edzett nő, és elesett, törékeny hölgy, akivel együtt tud érezni az olvasó. A mellékszereplők kidolgozottsága is megfelelő, senki nincs túlbonyolítva, de ebben a könyvben ennyi éppen elég is. A történet végén lévő fordulat pedig valóban meglepő,
A Látomás kifejezetten jól sikerült könyv, talán az egyik legerőteljesebb Dean R. Koontz munkái közül. Érdekes, izgalmas története, szimpatikus karakterei, és precíz cselekményvezetése mindenképpen figyelmet érdemel.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*