Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv A katedrális?

Milyen könyv A katedrális?

A katedrális Ken Follett 1989-ben kiadott történelmi regénye. Cselekménye a középkorban, egy katedrális építése körül bonyolódik, számos fontos szereplőt felvonultat mindegyikük életéről részletes bemutatást tartva, történetük, kapcsolatuk kialakulásáról is részletesen mesélve. Mindezt rengeteg ármánykodás, szerelem és háború teszi még színesebbé.

A katedrális minden téren monumentális regény. A rendkívül hosszú történet több évtizedet ölel fel, a könyv maga több mint hatszáz oldal terjedelmű. Ez első látásra ijesztő lehet, viszont ennek ellenére A katedrális egy fantasztikusan megírt regény. Hiába hosszú, és néhol kifejezetten lassú a cselekményvezetés, Follett annyira mesterien ír, hogy az olvasó képes teljesen belefeledkezni a történetbe. Bizonyos jelent sorok már-már filmként elevenednek meg előttünk, a karakterek mindegyike, még a legapróbb mellékszereplők is részletesen kidolgozottak, a párbeszédek hitelesek, valamint még maguk a puszta leírások is érdekesek és izgalmasak.

Ken Follett remekműve azért is nagyszerű olvasmány, mert képes megismertetni az olvasóval egy adott kor kultúráját, szokásait, hagyományait. A katedrális apró részletekre kiterjedő betekintést nyújt nekünk a szerzetesek életébe, egy katedrális építésének folyamatába, a hatalmi rendszer hierarchiájába, valamint egy ország irányításának középkori működésébe.

A katedrális kétségtelenül minden idők egyik legjobb regénye, számtalan emlékezetes pillanattal. Mindenki számára ajánlott az elolvasása, hiszen egy bámulatos élményt nyújt, amire alighanem az olvasó egész életében emlékezni fog.

Alternatív címek:

  • a katedralis koenyv

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*