Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv A katedrális?

Milyen könyv A katedrális?

A katedrális Ken Follett 1989-ben kiadott történelmi regénye. Cselekménye a középkorban, egy katedrális építése körül bonyolódik, számos fontos szereplőt felvonultat mindegyikük életéről részletes bemutatást tartva, történetük, kapcsolatuk kialakulásáról is részletesen mesélve. Mindezt rengeteg ármánykodás, szerelem és háború teszi még színesebbé.

A katedrális minden téren monumentális regény. A rendkívül hosszú történet több évtizedet ölel fel, a könyv maga több mint hatszáz oldal terjedelmű. Ez első látásra ijesztő lehet, viszont ennek ellenére A katedrális egy fantasztikusan megírt regény. Hiába hosszú, és néhol kifejezetten lassú a cselekményvezetés, Follett annyira mesterien ír, hogy az olvasó képes teljesen belefeledkezni a történetbe. Bizonyos jelent sorok már-már filmként elevenednek meg előttünk, a karakterek mindegyike, még a legapróbb mellékszereplők is részletesen kidolgozottak, a párbeszédek hitelesek, valamint még maguk a puszta leírások is érdekesek és izgalmasak.

Ken Follett remekműve azért is nagyszerű olvasmány, mert képes megismertetni az olvasóval egy adott kor kultúráját, szokásait, hagyományait. A katedrális apró részletekre kiterjedő betekintést nyújt nekünk a szerzetesek életébe, egy katedrális építésének folyamatába, a hatalmi rendszer hierarchiájába, valamint egy ország irányításának középkori működésébe.

A katedrális kétségtelenül minden idők egyik legjobb regénye, számtalan emlékezetes pillanattal. Mindenki számára ajánlott az elolvasása, hiszen egy bámulatos élményt nyújt, amire alighanem az olvasó egész életében emlékezni fog.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*