Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Joyland Stephen King-től?

Milyen könyv a Joyland Stephen King-től?

A borítóra pillantva néhány olvasónak biztos támad olyan gondolata, hogy ha ezt elolvassa, biztos nem megy többé vidámparkba. A könyv végére érve aztán kiderül, hogy ez egy kicsi természetfelettivel megfűszerezett krimi, klasszikus a vége is, hiszen az izgalmak után jön a megdöbbentő fordulat (a gyilkos személyében).

Adott egy fiatal egyetemista srác, aki szerelmi bánatban szenved, nem igazán találja helyét a világban. Hogy minél távolabb kerüljön exbarátnőjétől, nyári állást vállal egy távoli vidámparkban. A munka nehéznek bizonyul, sok olyan feladatot kap, amitől sokan meghátrálnak, de hamar megtalálja a helyét, barátokat szerez. Az idilli helyzetet megzavarja a mendemonda egy megölt lány szelleméről, akit kevesen láttak ugyan, de valamennyire mindenki hisz benne.

A régi história szerint az Elvarázsolt Kastélyban meggyilkoltak egy fiatal lányt, aki azóta ott kísért, és mindaddig ott is marad, amíg gyilkosát meg nem találják. Főhősünk először próbál ellenállni, de végül mégis elhatározza, hogy kibogozza a rejtélyt, eközben próbálja elfelejteni volt szerelmét. Ebben sokan segítenek neki: lakótársai, szállásadója és egy titokzatos anyuka, aki halálos beteg kisfiával él. Ez a különös nő adja meg a feloldozást a régi szerelem alól.

A nyár elteltével Devin marad a vidámparkban dolgozni, de közben minden szabadidejét a halott lány ügyének szenteli. Ennek meg is lesz az eredménye, hiszen végül fény derül minden titokra, és persze lesz részünk meglepetésekben is.

Mesterien megírt könyv ez, de nem is várunk mást Stephen King-től. Az a kevés karakter, aki szerepet kap a történetben, meglepően jól árnyalt, és külön kiemelkedő főhősünk karakterfejlődése is. Nem egy klasszikus rémregénnyel van dolgunk, ám mégis borzongunk szinte végig.

Alternatív címek:

  • stephen king joyland pdf

  • ingyen konyvek krimi pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*