Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Jégcsapda?

Milyen könyv a Jégcsapda?

A Jégcsapda Dean R. Koontz 1976-ban megjelent regénye, a szerző egyik korai műve. Ez abból is látszik, hogy a témája, és a felépítése kissé eltér a Koontz-tól megszokott stílustól.

A történet az Északi-sarkon játszódik, ide érkezik egy expedíció, melynek tagjai egy jégtömbből próbálnak vizet nyerni, mivel a földön egyre nagyobb mértékű a szárazság. Mikor már azonban minden a tervek szerint alakulna, hirtelen megszakad a kapcsolatuk a külvilággal, óriási vihar tör rájuk, mindezeken felül pedig minden jel arra utal, hogy valaki közülük a többiek életére tör. A csapatnak minden lélekjelenlétre szüksége van, ha élve ki akarnak jutni ebből a szorult helyzetből.

A Jégcsapda egy kifejezetten izgalmas regény, már csak azért is, mert a terjedelme kifejezetten rövid, így a cselekmény is hamar a lényegi eseményekre tér. Szinte minden oldalon történik valami izgalmas, ráadásul Koontz végig nagyon ügyesen, szemléletesen ír, így az olvasó könnyen bele tudja élni magát a történésekbe. Kiemelendő továbbá az is, hogy az író a témában abszolút laikus olvasók számára is érthetően írta meg a könyvet, így egyszer sem fordul elő, hogy nem értenénk a szereplők munkájának egyébként nagyon is összetett mechanizmusát.

Negatívumként egyedül annyi róható fel, hogy a karakterek nincsenek igazán kidolgozva, nem nagyon tudunk értük szívből drukkolni, hiszen egyiküket sem ismerjük meg túlzottan. Sajnos így a könyv végén lévő fordulat sem kelt akkora hatást, mint várnánk. Aki azonban egy lendületes, izgalmas könyvvel szeretné töltené az idejét, bátran tegyen egy próbát a Jégcsapdával.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*