Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Harry Potter és a Bölcsek köve?

Milyen könyv a Harry Potter és a Bölcsek köve?

A Harry Potter és a Bölcsek köve J. K. Rowling nagy sikerű regénye, a Harry Potter sorozat első kötete, mely egy egész generációval szerettette meg az olvasást. A sorozathoz azóta még hat kötet íródott, napjainkra pedig mindegyikből nagysikerű filmfeldolgozások készültek.

A történet főszereplője Harry Potter, aki még csecsemő volt, mikor szüleit meggyilkolta egy kegyetlen varázsló, Voldemort. A kis Harry így édesanyja testvéréhez kerül, ők nevelik fel zsarnok körülmények között, teljesen elzárva őt a varázslóvilágtól. A tizenegyedik születésnapján azonban Harry tudomást szerez valódi múltjáról, és lehetősége nyílik beiratkozni a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző iskolába, ezzel pedig egy olyan világ nyílik meg előtte, melyről eddig fogalma sem volt.

A Harry Potter és a Bölcsek köve egy nagyon ügyesen átgondolt, és tetszetősen megírt gyermekregény. Az írásmód tulajdonképpen mindvégig Harry szemszögéből mutatja be az eseményeket, így könnyen azonosulni tudunk a főhőssel. A mellékszereplők kidolgozása is nagyon színvonalasra sikerült, habár a legtöbb karakter egyszerű jellemű. A gonoszokat kellően gyűlölhetjük, a pozitív szereplőkkel pedig együtt drukkolhatunk.

Dicséret illet Rowlingot a varázslóvilág fantáziadús leírásáért, hiszen azáltal, hogy a könyv egy ennyire mesés világban játszódik, mindvégig garantálja a szórakozást, az pedig külön elismerést érdemes, hogy a történet végére még egy nem várt fordulattal is meglepi az olvasóit a szerző.
A Harry Potter és a Bölcsek köve egy igényesen megírt regény, mely nagyszerű alapja a Harry Potter sorozatnak.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*