Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv A halálra ítélt szakasz?

Milyen könyv A halálra ítélt szakasz?

A halálra ítélt szakasz Richard Gallagher második világháború idején játszódó regénye. Főhőse Mazursky őrmester azt a feladatot kapja a feletteseitől, hogy szakaszával együtt próbáljon meg feltartani egy német páncéloshadosztályt. A küldetés már az első pillanattól kezdve lehetetlennek tűnik, azonban a katonák, és főképp Mazursky őrmester halált megvető bátorsággal küzdenek, még akkor is, ha majdnem teljesen biztosak benne: halál vár rájuk.

Magát a világháború témáját, az ezzel járó szenvedéseket és a katonák lelki világát Richard Gallagher regénye nem járja körül részletesen. Mazursky őrmesteren kívül – akinek jellemét részletesen megismerhetjük – nem sokat tudunk meg a többi katonáról. Az író ugyan szentel egy részt annak, hogy másokat is bemutasson, de ezt meglehetősen sablonosan, mindenfajta eredetiséget mellőzve oldja meg. A lényeget az akciók részletes leírására helyezi, ezen a téren azonban talán az egyik legjobb. Fantasztikus, mennyire filmszerűen elevenedik meg előttünk a harctér, az események bemutatása lélegzetelállító tempót diktál. Richard Gallagher nem retten el az erőszaktól, és a vulgáris nyelvezettől sem, hozzá kell azonban tenni, hogy A halálra ítélt szakasz ennek ellenére humor tekintetében is nagyon jól teljesít, bár érdemes felkészülni rá, hogy ez a humor rendkívül sötét és morbid.

A halálra ítélt szakasz mindenképpen megérdemel egy próbát, mert fantasztikus tempójú, nagyon szórakoztató regény, melynek rövid terjedelme csak még inkább elősegíti, hogy az olvasó nehezen tudja letenni.

Alternatív címek:

  • megigézve a sötétben pdf

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*