Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Darth Maul – A vadászó árnyék

Milyen könyv a Darth Maul – A vadászó árnyék

A Darth Maul – A vadászó árnyék Michael Reaves regénye, története a Csillagok háborúja univerzumában játszódik a Bajlós árnyak című film cselekménye előtt. Főszereplője egy információkereskedő, Lorn Pavan, aki olyan információ birtokába jut, ami mindennél fontosabb Darth Sidius számára, így tanítványát, Darth Mault bízza meg a feladattal, hogy vadássza le Pavant, aki, habár egyszerű csaló, aki egyáltalán nem ismeri az Erőt, felveszi a harcot a Sith katonával.

Michael Reaves regénye igazán hiánypótoló darab. Nem sok olyan Csillagok háborúja történetet ismerünk, melyben egy civil ember szemszögéből láthatjuk az eseményeket, de a Darth Maul – A vadászó árnyékban végre lehetőséget kapunk erre. Lorn Pavan nem Jedi, nem különösebben foglalkoztatják az Erővel kapcsolatos dolgok, sőt, kifejezetten arrogáns, heves természetű ember, ám egy olyan világban, mint a Csillagok háborújáé karaktere kifejezetten üdítően hat.

Elismerés illeti továbbá a szerzőt a merészségéért. A történetben nem ritka a vulgáris nyelvezet, sőt, a rendkívül naturális erőszak sem. Michael Reaves nagyszerűen felismerte, hogy ezek az elemek fontos összetevői egy ilyen zord témájú történetnek, ha pedig óvatosságból mégis nélkülözte volna őket, sokkal erőtlenebb lett volna az összkép.
A Darth Maul – A vadászó árnyék egy izgalmas, feszült tempójú, olykor humoros, máskor kifejezetten drámai hangvételű könyv, melyben ezek az ambivalens érzések nem válnak zavaróvá, hanem képesek egy komplex egészet alkotni. Mindenképp érdemes elolvasni, hiszen garantáltan emlékezetes élmény marad.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*