Kezdőlap » könyvajánló » Milyen könyv a Budapest noir?

Milyen könyv a Budapest noir?

A Budapest noir Kondor Vilmos 2008-ban megjelent bűnügyi regénye. A történet 1936-ban játszódik Budapesten, ahol egy októberi napon holtan találnak egy zsidó lányt. A helyszínre érkezik Gordon Zsigmond újságíró, aki beleveti magát az ügy kinyomozásába, ám minél mélyebbre ássa magát, annál szövevényesebbé válik az ügy, sőt, egyre inkább úgy tűnik, Gordon élete is veszélybe kerül.

A Budapest noir a klasszikus noir történetek nyomvonalát követve bontja ki a cselekményt, mindezt rendkívül izgalmas módon, afféle elegáns feszültséggel teszi. Nagyon kevés a kifejezetten mozgalmas pillanat, akciójelenetek szinte egyáltalán nincsenek, a történet mégis lendületes, köszönhetően Kondor Vilmos gördülékeny írásmódjának, a hiteles dialógusoknak, és az ügyesen ábrázolt karaktereknek. A cselekmény történéseit Gordon Zsigmond szemszögéből látjuk, aki mindvégig szimpatikus, nagyon tetszetős stílussal rendelkező figura. Neki köszönhető, hogy még a kissé vontatottabb részek sem válnak unalmassá, hanem érdeklődést váltanak ki az olvasóból. A többi karakter jellemes is jól kibontott, kiemelendő Gordon édesapja, aki a könyv talán legszimpatikusabb szereplője.

Sajnos a történet végső fordulata nem annyira meglepő, mint eleinte sejtenénk, és menet közben is sajnos előfordulnak unalmasabb részek, de ennek ellenére is egy felettébb izgalmas, szórakoztató, néhol elgondolkodtató regény a Budapest noir. A krimi műfaj kedvelőinek kifejezetten ajánlott, de másoknak is könnyen elnyerheti a tetszését, hiszen egy lendületesen megírt, jól átgondolt könyv, érdemes rászánni az időt az elolvasására.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*