Kezdőlap » könyvajánló » Miért olvassuk el A Jegest?

Miért olvassuk el A Jegest?

Philip Carlo: A Jeges című könyve rendkívül felkavaró olvasmány. Richard Kuklinskiról, a keleti parti amerikai maffia kedvenc bérgyilkosáról szól. Az életét végigköveti a kezdetektől: leírja, hogy milyen agreeszív családban nőtt fel, és hogyan követte el az első gyilkosságát, amelyet még több mint kétszáz követett. A módszerei rendkívüli hidegvérről és brutalitásról tesznek tanúbizonyságot.

Ölt csákánnyal, ciánnal, késsel, pisztollyal, baseball-ütővel, sőt puszta kézzel is. Brutális életmódjával éles kontrasztban áll családi élete, a szeretet folytonos keresése. A harminc éven át kettős életet élő ember különféle érzelmeket vált ki az olvasóból: ott vagy egyrészt egy olyan ember, akinek a gyilkolás hobbi és megélhetési lehetőség. Nem utasíott vissza egyetlen megbízást sem, és volt hogy csak unaloműzésképp ölt ártatlan embereket. Másrészt egy olyan emberről olvashatunk, aki mindenre képes volt feleségéért, gyermekeiért.

Ajándékokkal halmozta el őket, nagy népszerűségnek örvendett a szomszédok körében gyakori hússütögetései miatt. Azonban a családja körében sem tudta meghazudtolni saját magát: feleségét rendszeresen brutálisan helybenhagyta, ám a gyerekekhez egy ujjal sem nyúlt. Éppen ezekért a dolgokért nagyon nehéz haragudni rá, hiszen ahogy ő is mondja, az édespja verte bele az agressziót. Maga a könyv a letehetetlen kategóriába tartozik, ám érzékenyebb lelkűeknek nem ajánlott. Végig a könyv folyamán az ember belső harcot vív magával: gyűlölni próbálja őt, de nem megy, mert a nagylelkűsége, a szeretetre való vágya nem engedi.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*