Kezdőlap » könyvajánló » Miért olvassuk el a Beépített huligánt?

Miért olvassuk el a Beépített huligánt?

James Bannon: A beépített huligán című könyve a futballszurkolók világába kalauzolja el az olvasót. A gyakran kegyetlen, ám szókimondó könyv megrázó őszinteséggel írja le a brit futballhuliganizmus kialakulását, belső mechanizmusát, működését. Bannon rendőr, aki önként vállalkozik egy szinte öngyilkos küldetésre: be kell épülnie a Millwall kemény magjába. A feladat duplán bonyolult és veszélyes: a Millwall szurkolói Anglia legkeményebb brigádja, és nagyon nehezen fogadnak be új tagokat.

Bannon álnéven kezdi meg a hadműveletet, barátjával együtt. Először a kisebb halakkal barátkoznak össze, eljárnak a drukkerek törzskocsmájába,szép lassan araszolnak fel a ranglétrán. Bannonnak azonban megtetszik a szurkoló életmód, a balhék és az adrenalin, továbbá az a fajta összetartás, ami a Millwallosokat jellemzi. Egyre inkább belesüllyed a közegbe, de közben minden percben retteg a lebukástól. Ha ez megtörténne, akár az életével is fizethet. Rengeteg balhéban vesz részt, többet ő generál, így egyre inkább elnyeri a nagykutyák bizalmát, és beavatják őt a legmerészebb tervekbe is. Barátnője elhagyja, mert beleszeret egy másik nőbe.

Több sérülést is szerez, azonban ezek mind segítenek neki, hogy a Millwall-drukkerek megismerjék a nevét. Végül kénytelen feladni az azóta barátaivá vált huligánokat, és ez rengeteg álmatlan éjszakát okoz neki. A könyv egyrészt megrázó, másrészt tanulságos. Hihetetlen, hogy ez ilyen akció során mennyi mindent kell figyelembe venni, hiszen akár egy elszólás is az életébe kerülhet.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*