Kezdőlap » könyvajánló » Majdnem operában járhatunk

Majdnem operában járhatunk

Balassa Imre által publikált Operák könyve biztosan sok háztartásban megtalálható sőt egy kis túlzással talán az operakedvelők bibliájának is mondhatjuk. A könyv több ismert operát mesél el nekünk beavatva a szerzőik életrajzába, szereplőinek felsorolásával és jellemzésével még közelebb érezzük majd magunkhoz a szereplőket. A felvonásokat röviden leírva ismerhetjük meg a történeteket. Iskolába is kitűnően használható bármilyen hihetetlennek hangzik mivel például Rómeó és Júlia története is megtalálható a kötetben , amely nem hogy kötelező olvasmány hanem érettségi tételként is szerepel.

A könyv nem helyettesíti természetesen az eredeti könyvek elolvasását , viszont segít azok komolyabb feldolgozásában. Számos kiadásban jelent meg, elmondható róla, hogy minden korosztálynak érdekes lehet , kedvet adhat színházba menni, és megtekinteni néhány darabot . A könyvben képeket találunk a darabokról de a szerzőikről is. Nem tekinthető egy kimondottan mindennapi olvasáshoz ajánlható könyvnek, viszont valóban sok információt kaphatunk belőle.

Sok mániás rejtvényfejtőnek is jó szolgálatot tehet hiszen sokszor fordul elő 1-1 darab szereplőjének a neve, de hiába tudjuk az csak akkor éppen nem jut az eszünkbe amikor kellene. Maga a könyv elég terjedelmes a betűk sem valami nagyok benne főleg a legrégebbi kiadásokban. Az a tény , hogy bár nem egy ” mai ” szerzeményű könyv mégis számtalan új kiadásban és nagy példányszámban tudják értékesíteni és azt hiszem, hogy ez önmagáért beszél. Már a címe is figyelem felkeltő.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*