Kezdőlap » könyvajánló » Lois Lowry – Az emlékek őre

Lois Lowry – Az emlékek őre

Egy tökéletes világ. Erről álmodik mindenki. Egy világról, melyből hiányzik a mi világunk minden problémája, szomorúsága és fájdalma, ahol mindenki boldog, elégedett és tökéletes. Ahol a szeretet, a megbocsátás, és a társadalmi elfogadás felülír minden esetleges hibát. De biztos jó lenne egy ilyen világ?

A tizenkét és Jonas pontosan olyan világban él, amiről mi csak esténként álmodozunk. Egy olyan világban, ahol nincs éhezés, erőszak, igazságtalanság, nincsenek kábítószerek, és a családok életében is teljes a harmónia. Ám az embereknek szinte nincsenek saját döntéseik. Ezt a már-már tökéletesnek tűnő társadalmat a bölcsek tanácsa vezeti. Ők hozzák meg az emberek életének legfontosabb döntését. Minden tizenkettedik életévét betöltött lánynak és fiúnak ők jelölik ki az egész életre szóló pályáját, melyet egy minden évben megrendezett ceremónia keretében közölnek a gyerekekkel.

Jonas, a kis főhősünket azonban egy igen ritka és egészen egyedi feladatra tartják alkalmasnak. Azonban, miközben egy igazán különös öregember felkészíti hivatása betöltésére, Jonas rájön, hogy a világ, amiben él nem is annyira tökéletes. Feltárulnak a világ látszólagos békéje mögött rejlő titkok. S mikor Jonas rájön, mit terveznek az ideiglenesen családjukba csöppent apró csecsemővel, drasztikus tettre szánja el magát, mely felborítja és gyökerestől megváltoztatja az addig tökéletes társadalmat. Visszaadja a társadalom emlékeit, melyet évtizedekkel ezelőtt zártak el egyetlen személyben, hogy létrehozhassák ezt az ideálisnak hitt társadalmat.

A gyermekirodalmi díjat nyert idén filmvászonra kerülő írás, egy megható történeten keresztül mutatja meg, hogy az áhított tökéletes világot, még ha látszólag képesek is lennénk létrehozni, súlyos árat fizetnénk érte.

Alternatív címek:

  • az emlékek őre pdf

  • emlékek őre pdf

  • az emlékek őre pdf letöltés

  • lois lowry az emlékek őre pdf

  • az emlékek őre könyv pdf

  • lois lowry a fiú pdf

  • louis lowry az emlékek őre pdf

  • pdf emlékek őre

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*