Kezdőlap » könyvajánló » Lois Lowry: Az emlékek őre könyvajánló

Lois Lowry: Az emlékek őre könyvajánló

Bár a könyvtárban a gyermekrészlegen találkozhatunk ezzel a könyvvel, nem csak számukra nyújthat óriási élményt eme utópikus regény olvasása. Olyan filozófiai és erkölcsi kérdéseket vet fel, amik az idősebb korosztály számára is elgondolkoztathatóak lehetnek.
A cselekmény egy olyan világban játszódik, ahol nincs betegség, és mindenki élete előre meg van írva. A köznép nem ismeri a történelmet, csak a jelenben él, és ott próbálja teljesíteni a maximumot. Azt, hogy melyik gyerek mi lesz felnőttkorában, egy vének tanácsa szerű vezetői csoport határozza meg, mindenki izgul a döntése miatt. Csak egyetlen ember van, aki őrzi a múltat, az emlékeket, és csak egyetlen gyermeket választanak ki, mint érdemleges örököse.

Főleg erről az “örökösről” szól a történet, akinek egyáltalán nem könnyű a dolga. Hiszen ki bírja elviselni az összes emléket, az emberek összes háborúit, gonosz tetteit, amiket a történelem során felhalmozott? Valakinek azonban mégis meg kell tennie, hiszen csak így lehet elkerülni, hogy a történelem megismételhesse önmagát. Az őrző feladata, hogy megakadályozza az emberiség visszafelé fejlődését, és még sok más…

Azonban biztos, hogy ez a rendszer a legtökéletesebb, ami létezhet? A könyv célja, hogy ezzel a kérdéssel elgondolkoztassa az olvasót. Amit a főszereplő fiú átél, ahogyan gondolkodik, egy teljesen más nézőpontból közelíti meg a mindennapi életet, és annak is egy különleges gondolkodásmódot ad, aki Lois Lowry eme csodálatos könyvét kezébe veszi és elolvassa.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*