Kezdőlap » könyvajánló » Kopányi Mihály: Mikroökonómia

Kopányi Mihály: Mikroökonómia

Ez a könyv amint a cím is sejteti közgazdasági témájú és annak ellenére, hogy alapvető közgazdasági fogalmakat taglal, bárki számára ajánlható, hiszen olvasmányos, könnyen érthető, és a segédeszközként feltüntetett grafikonok, függvények, és egyéb ábrák nélkül is jól érthető.

Maga a könyv öt nagy egységből tevődik össze. Elsőként a fogyasztói magatartásról és keresletről esik szó. A második egység a termelői magatartást és kínálatot mutatja be, a harmadik egység a piaci szerkezeteket elemzi, a következő egységben a szerző szól a termelési tényezők piacáról, és az utolsó egységben az általános egyensúly és a jóléti közgazdaságtan kerül előtérbe.

Mivel a könyv külön-külön elemzi a piaci szereplőket, így alapos leírást kap az olvasó, nemcsak a fogyasztókról, de a termelőről is. A fogyasztók a társadalom és a gazdaság legelemibb szereplői, például az egyén illetve a háztartás, eme alapfogalomhoz kapcsolódóan a szerző hangsúlyozza a fogyasztó optimális választásának fontosságát. A továbbiakban megismerhetjük a termelő vállalkozások viselkedési sajátosságait is, gazdasági szerepüket jobban megérthetjük a részletes leírások alapján, illetve betekintést nyerhetünk, azon mikro ökonómiai tényezők sorába, melyek meghatározói a kialakulásuknak és fejlődésüknek.

Ez mellett, képet kapunk a legalapvetőbb piaci szerkezetekről, ennek fontossága abban nyilvánul meg, hogy a könnyebben megértsük a piacszabályozás közgazdasági hátterét.
A könyv számos példával szolgál, melyekkel a szerző alátámasztja és láttatja a könnyebb megértés céljából a megfogalmazott gazdasági folyamatokat illetve alapfogalmakat, valamint a piaci szereplők viselkedési sajátosságainak bemutatására is találunk példákat.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*