Kezdőlap » könyvajánló » Karl May – Winnetou 3. rész: Old Firehand

Karl May – Winnetou 3. rész: Old Firehand

Old Shatterhand New Venangóban találkozik egy félig indián, félig fehér származású fiúval, Harryval, aki gazdag rokonánál, az olajmágnásnál vendégeskedik. Egy nap felrobban az egyik olajkút, és Old Shatterhand megmenti Harryt a lángoló pokolból. A fiú dühös rá, hogy elragadta rokonai köréből, ezért köszönet nélkül faképnél hagyja.
Pár nap múlva Old Shatterhand találkozik Winnetou-val, aki megígéri, hogy bemutatja barátjának, a híres prémvadásznak, Old Firehand-nek. Megtudják, hogy egy csapat ponka indián ki akar siklatni egy vonatot, hogy kirabolja. A két jóbarát a vonat elé lovagol, hogy figyelmeztessék az szerelvényt a veszélyre, ám az utasok között találják Old Firehandet is.
Rövid, szerencsés kimenetelű csata után együtt folytatják útjukat Old Firehand főhadiszállása, a sziklavár felé. A célhoz érve felbukkan Old Shatterhand néhány ismerőse: első tanítómestere, Sam Hawkins, valamint Harry is, akiről kiderül, hogy nem más, mint Old Firehand fia. A fiú bocsánatot kér megmentőjétől, és elmeséli neki szomorú gyermekkora történetét. Elmondja, hogy egy fehér útonálló, aki most a ponkák törzsfőnöke, megölte édesanyját, amiért ő bosszút esküdött. Nemsokára a ponkák támadást indítanak a sziklavár ellen, hőseink pedig fogságba kerülnek. Sikerül ugyan kiszabadulniuk, de úgy hiszik, Old Firehand elesett a csatában. Mikor visszaérnek pár nap múlva, meglepetten veszik észre, hogy a fehér vadász csak megsérült, de túlélte. Barátai a közeli erődbe szállították, hogy jobb körülményeket biztosítsanak a gyógyulásához. Úgy döntenek, eladják a prémeket egy kalmárnak, amelyeket a vadászok gyűjtöttek a sziklavárban. Találkoznak a kereskedő segédjével, és kiderül, hogy a kalmár nem más, mint Winnetou apjának és húgának a gyilkosa, Santer !
Kezdetét veszi hát az újabb üldözés, és sok kaland. Az írótól már megszokott, alapos tájleírás és izgalmas csatajelenetek most sem hiányoznak. Végül megtudhatjuk, ezúttal sikerül-e elkapni a gyilkost? Sikerül e gonosznak megúszni a tettét, vagy a jó győzedelmeskedik?

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*