Kezdőlap » könyvajánló » Karl May – Winnetou 2. rész: Old Death

Karl May – Winnetou 2. rész: Old Death

A történet második részében Winnetou és Old Shatterhand útjai egy időre szétválnak. Az apacs törzsfőnök tovább üldözi apja és húga gyilkosát, míg a fehér vadász úgy dönt, munkát vállal egy nagyvárosban, mint magándetektív.
Egy gazdag bankár fiát egy kuruzsló, Gibson teljesen a maga hatása alá vonja, majd megszöknek Mexikó felé. Old Shatterhand utánuk ered, és egy ivóban a véletlen összehozza Old Death-tel, aki az egyik legismertebb nyomkereső a Vadnyugaton, és segítséget ajánl az ifjú detektívnek, aki nem fedi fel valódi kilétét az öreg vadász előtt.
Kezdetét veszi az izgalmas kalandok sora. Útban Mexikó felé elintéznek egy Ku-Klux-Klános bandát, majd egy gazdag spanyoltól hamis spanyol és francia útleveleket szereznek. Útjuk a komancsok és az apacsok földjén át vezet, ami a Vadnyugaton elég veszélyes vállalkozás.
Megtudják, hogy Gibsonék a komancsoknál találtak menedéket, ezért utánuk erednek. Old Death jó barátságban volt a komancsok vezetőjének apjával, ezért úgy gondolják, nincs mitől tartaniuk. Az új főnök azonban arrogáns és bizalmatlan. ezért úgy gondolják, nem árt az óvatosság.
Egyik éjjel megérkezik Winnetou és kimenekíti barátait a komancsok táborából. Ekkor derül fény az ifjú magándetektív valódi személyére, ami meglepi az idős vadászt. Az apacs főnök csatlakozik a barátaihoz, akik az idő közben megszökött gazember üldözésére indulnak.
Útközben egy véletlen találkozás megváltoztatja Old Death viselkedését. Elmond néhány dolgot fiatal barátjának a múltjáról, ami már nagyon nyomja a lelkét, de úgy tűnik, hamarosan sikerül megoldani.
Vajon mi lehet a sötét titka ennek a mindenki által nagyra tartott embernek? Sikerül-e pontot tenni a régi családi titok végére?
Aki végigolvassa ezt a fordulatos, izgalmas regényt, annak számára kiderülnek a válaszok …

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*