Kezdőlap » könyvajánló » Kapj el, ha tudsz!

Kapj el, ha tudsz!

Ez a könyv egy fiatalemberről szól, akinek elege lett a világból, a családi drámákból. Frank W. Abagnale egy valós személyiség volt, film is készült a könyv alapján.

Egy kisvárosban nőtt fel, 15 évesen, a szülei válása után nem tudta megemészteni a változást, ezért elmenekült otthonról. Csekkek hamis kiállításával tartotta el magát. Pár hónap elteltével már olyan kifinomultan űzte a csekkek hamisítását, hogy nagyobban kezdett el gondolkodni. Egy repülőtéren látott meg egy pilótát néhány stewardessel együtt. Ez a világ nagyon vonzotta, ezért úgy döntött, hogy ő is azzá válik. Kikérdezte a repülőtéren a legilletékesebb személyt magát újságírónak kiadva. Miután megtudta, hogy évekbe telik a tanulás, túl hosszúnak ítélte a várakozást, inkább elindult saját útján pilótának. Hamis személyazonossággal repült a világban, sosem vezetett, csak potyázott a gépeken. A stewardessek pedig boldogan lettek az övéi.
Csekkes csalásai szemet szúrtak az FBI-nak is, és nyomába eredt egy ügynök, aki elég jól nyomozott ahhoz, hogy szinte éppen elkapja. Ezért menekülnie kellett folyamatosan.

Új személyazonossággal kezdett új életet 16 évesen. 28 évesnek kiadva magát orvostanulóként kezdett dolgozni egy kórházban, ahol egy helyi lánnyal akart összeházasodni. A pénze csak gyűlt időközben, a csekkhamisításokat ekkor már komolyan űzte. Egyik éjjel lebukott a lány apjánál, ismét menekülnie kellett, azonban ezúttal szerelmes volt, és magával akarta vinni a lányt. Az FBI beépítette kedvesét, aki miután mindent megtudott Frank-ről már nem akart vele szökni.
Ismét továbbállt, ezúttal édesanyja szülővárosába menekült, ahol egy gyártósoron kezdett dolgozni legújabb csekkjein, hogy még több pénzhez jusson. Ez a helyszín volt az utolsó állomása, itt lebukott, az FBI elkapta.

Egy helyi francia börtönbe szállították először, ahol meztelenül, mosdás nélkül volt hónapokon át. Mire az FBI nyomozója kihozta a börtönből teljesen legyengült, de el tudta vitetni Amerikába.
Frank W. Abagnale 5 évig bujkált és menekült a rendőrség, az FBI nyomozói elől. Ez idő alatt folyamatosan olyan csekkek hamisításával kereste kenyerét, amit senki nem tudott lenyomozni. Amerikában az FBI csekkhamisítási részlegéhez került, így nem kellett börtönben töltenie hátralévő életét.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*