Kezdőlap » könyvajánló » Kádár Annamária: Mesepszichológia Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

Kádár Annamária: Mesepszichológia Az érzelmi intelligencia fejlesztése gyermekkorban

Érdemes elolvasni Kádár Annamária Mesepszichológia című könyvét nemcsak szülőknek és nagyszülőknek, de bárkinek ajánlható, hiszen igényesen megírt és olvasmányos könyvről van szó, melyben megfogalmazódik a gyermeki világ.

Hasznos lehet elgondolkodni azon, amire a szerző rámutat, hogy mi magunk is gyerekkén másként éltük meg a helyzeteket, megfogalmazza, a gyermeki gondol gondolkodásmódot, illetve a belső képalkotás fontosságát hangsúlyozza.
A könyvet könnyű olvasni, hiszen idézettekkel és magyarázatokkal tűzdelt, bárki számára gyorsan érthetővé válik, és érzékelhető az egész alkotáson át végig hangsúlyozott lényeges gondolat fontossága, miszerint minden mese táplálja érzelmi intelligenciánkat, tehát elengedhetetlen annak a ténynek a megértése, hogy a mese az érzelmi intelligenciánk fejlesztésének legfontosabb eszköze.

Maga a mesemondás a gyerek számára különösen jelentős, hiszen a mesélő és a gyerek közt egy bensőséges kapcsolat alakul ki a meseolvasás során, ami hozzájárul ahhoz, hogy a gyere, érezze az értelmi biztonságot, a nyugodtságot és egy ellazul, állapotban tudjon figyelni a meseolvasóra, adott esetben a szülőre, de eközben befelé is figyel, kialakítva vágyainak megfelelő fantáziaképeit, melyek hozzásegítik negatív érzései, félelmei feldolgozásában.

Szó esik nemcsak a belső képalkotásról, de a képzeletbeli barátok jelentőségéről is, melyeknek szintén az érzelmek feldolgozásában játszanak fontos szerepe, és kicsi gyerekkortól akár egészen iskolába indulási megmaradhatnak a gyermek életében. A könyv második részében találkozhatunk Lillával és az ő képzeletbeli barátjával, Tündérbogyóval.
Szülői szemmel hasznos lehet a könyv végén lévő tíz darab rövidke mese is.

Alternatív címek:

  • mesepszichológia pdf letöltés

  • kádár annamária mesepszichológia pdf

  • mesepszichológia könyv letöltés

  • mesepszichológia könyv pdf

  • kadar annamaria mesepszichologia egész könyv

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*