Kezdőlap » könyvajánló » Jonathan Lethem: Amerikai amnézia könyvajánló

Jonathan Lethem: Amerikai amnézia könyvajánló

Aki kedveli a szürrealizmust, és nemcsak mint képzőművészeti irányzat, hanem mint irodalmi műfaj is szimpatikus neki, annak bizonyára tetszeni fog Jonathan Lethem Amerikai amnézia című fantasztikus regénye.
Az egész történet egy kábítószeres utazáshoz hasonlítható. Egy lepusztult világban játszódik, ahol a főszereplőnek az a célja, hogy eljusson valakihez, ám közben különféle kalandokba keveredik. Különböző életformájú embereket ismer meg, mutánsokkal és egyéb furcsa alakokkal találkozik, ráadásul olyan helyekre bukkan, ahol nem képes érzékelni az idő múlását.

Ezt az álomszerű utazást az teszi még csodálatosabbá, hogy van egy cél, amit a főszereplő mindenképpen el akar érni. A lepusztult, de már újraéledező városok különböző rendszereket alakítottak ki, és hősünk mindegyikbe sorban be próbál illeszkedni célja érdekében. Segíteni próbál a rossz sorsot kapott lakókon, ám ez legalább olyan nehéz vállalkozás, mint találkozni céljával, élete szerelmével.

Az olvasásélmény mindig izgalmas, ám nem mindig kellemes. Az író olyan részletességgel írja le miket megy keresztül a főszereplő férfi, hogy gyakran magunkon érezzük és libabőrösek leszünk. A legvégén pedig – minden szpojler nélkül – azt kívánjuk, bár lenne folytatása.
Fontos, hogy csak erős idegzetűek olvassák a könyvet, tizennégy éves kor alatt nem is ajánlott. Van benne jelenkori társadalomkritika, politika, és olyan csodálatos elemek, amiknek szimbólikus jelentése van. Világa olyan megragadó, hogy napok, hetek után is csak a történetre tudunk gondolni.

CSAK KLUBTAGOKNAK!

Ez a tartalom csak klubtagoknak elérhető! Szeretnél te is klubtag lenni ingyenesen?

Tagként hozzáférhetsz:LETÖLTÉSEKHEZ, E-BOOK-okhoz, PDF-ekhez, TORRENTEKHEZ

Neked mi a véleményed?

Az email címed nem publikus.Minden mezőt meg kell adni. *

*